(HABER: ASLI AKIŞ)-  Bolu Yeşilay Kadın Komisyonu, “Yeşilay Elçileri” projesi kapsamında toplum içerisinde birçok kişiyle temas ettiği düşünülen esnaflar ve mahalle muhtarları başta olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulunuyor.  

Yeşilay Bolu Şubesi Kadın Komisyonu üyeleri, bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlilik uyandırmaya yönelik çalışmalarına deva ediyor.  Aynı zamanda “Yeşilay Elçileri” projesi kapsamındaki etkinliklerini de sürdürüyor.

Bu kapsamda, Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Aslı Akış, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı İlayda Katılmış, Yeşilay Kadın Komisyonu üyesi Ebru Buket Eke, Bolu Yeşilay Şube Personeli Beyza Gül Kalaycı tarafından Umutkent Mahallesi Muhtarı Nuray Akmaz ve Umutkent Muhtarlığı Sosyal Tesisi binasında kadın kursiyer ve eğitmenlere yönelik açılan kurslarda eğitim alan kadınlar ile bir araya gelindi.

“AMACIMIZ HER EVDE BİR YEŞİLAY'CININ OLMASI”

Yeşilay Kadın Komisyonu Başkanı Aslı Akış, “Yeşilay olarak bir asrı aşkın bir süredir alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele ediyor; sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda gençlere ve toplumun her kesimine ulaşamaya yönelik birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Gençlerin bağımlılıklardan uzak durmalarını ve bu konuda bilinçli bir şekilde mücadelemize destek olmalarını önemsiyoruz” dedi.

Akış, Umutkent Mahallesi Muhtarı Nuray Akmaz’a ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan bağımlılıkla mücadelede noktasında karşılaşılan sorunlar üzerine istişareler yapılarak yardım isteyen ailelerin YEDAM’a (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) yönlendirilmesi sağlandığını da kaydetti.

YEŞİLAY KADIN KOMİSYONUNA KADIN MUHTARLARDAN DESTEK

Bağımlılıkla mücadele konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişinde bulunulan ziyaretler sırasında kadın kursiyerlere, YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı İlayda Katılmış madde, alkol, sigara ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele noktasında nasıl bir yol izlenebileceği, YEDAM’a yönlendirmelerin nasıl ve hangi durumlarda yapılabileceği konusunda bilgiler aktardı.

Etkinlikte, davranışları ile topluma örnek olan muhtarların, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadelesinde önemli rol üstlendiği belirtildi ve Yeşilay Kadım Komisyonu’nun “Yeşilay Elçileri” projesi kapsamındaki ilk kadın muhtar ziyaretinde bilgilendirici broşürler ve YEŞİLAY bileklikleri dağıtıldı. 

Muhtarlığın girişinde bulunan panoya Yeşilay Elçisi etiketi yapıştırıldı, Yeşilay elçisi afişi de görünür bir yere asıldı.

Çalışmalara destek vermek ve gönüllü olmak isteyenlerin de yesilay.org.tr üzerinden gönüllü başvurularını oluşturabileceklerini vurguladı.

Editör: Ebru Buket EKE