(Haber: Oğuzhan Eke) – Bolu basın açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Kadın ve erkek gençlere adaylık ücretsiz olacak. Belediye Başkanlıkları için, il genel meclisi için, belediye meclisi üyelikleri için genç kardeşlerimizi aday olmaya davet ediyorum” dedi.

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Bolu ziyareti kapsamında Hampton By Hilton otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, faiz artışına tepki gösterdi. Yerel seçimlere dair mesaj verdi. Yeniden Refah Partisinin aday listelerinin genç olacağının altını çizdi.

Gençlerin ücretsiz aday adayı olabileceğini aktaran Kılıç, “Yeniden Refah Partisi aday belirleme çalışmalarına başladı. Bütün kategorilerde, kadın ve erkek gençlere adaylık ücretsiz olacak. Belediye Başkanlıkları için, il genel meclisi için, belediye meclisi üyelikleri için genç kardeşlerimizi aday olmaya davet ediyorum” dedi.

Listelerin eğitimli ve diplomalı olacağını belirten Kılıç, “Yeniden Refah listeleri, Türkiye’nin en genç aday listeleri olacak. Genç ve deneyimli aday listelerini biz ortaya koyacağız. Öte yandan diploma odaklı, aday ve kariyer odaklı aday belirleme çalışmalarımızı da tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Yine iddiamız o ki Yeniden Refah listeleri Türkiye’nin en eğitimli, en donanımlı ve en vizyoner çözüm odaklı aday listeleri olacak. Milletimizin Yeniden Refah’ın yönetim anlayışına, milli görüş belediyeciliğine susamışlığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kılıç,  mevcut belediyelerin temel sorunları çözemediğini ifade ederek, “Bugün gerek AK Partili gerekse CHP’li birçok belediye başkanı 20 yıldır iktidarda ve iş başında olmalarına rağmen hala yeni belediye başkanı olacakmış gibi çok temel konularda vaatlerde bulunuyor. Oysaki temel problemlerin 20 yılda kalıcı çözümlere kavuşturulmuş olması icap ederdi. İşte bu kaynaklar iyi kullanılmadığı için, kaynaklar israf edildiği için… Deprem senesinde bile eğlenceden ve festivallerden taviz verilmediği için heba olan kaynakları, şehirlerimizin insanlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın istifadesine, refahına ve konforuna sunacağız” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE