Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için milletvekili aday adaylığı maratonu son buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs 2023'ü ilan etmesi ve ardından YSK'dan yapılan açıklamayla seçim takvimi işlemeye başladı. Bununla beraber yurt genelinde, milletvekili adayı olmak isteyenler aday adaylık başvurularını tamamladı.  Peki, Bolu’da son durum ne? Hangi partilerden kimler aday adaylık başvurusu yaptı?

Öte yandan, MHP, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 38 gün kala Milletvekili kesin aday listesini yayımlayan ilk parti oldu. Bolu’nun MHP’den ilk resmi adayları İsmail Akgül, Rahmi Aksoy ve Muhittin Özel oldu.

 Özel Haber: Aslı Akış

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı takvim ile 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Milletvekili aday adaylık başvurularının sona ermesiyle Bolu’dan başvuran aday adayı sayısı belli oldu.

Edindiğimiz bilgiye göre Bolu  12 siyasi partiden toplamda 100 aday adayı milletvekilliği için başvuru yaparken, AK Parti’den 27, CHP’den 21, ve İYİ Parti’den 15 aday adayı kıyasıya mücadele ediyor.

Milletvekili aday listeleri şekillenmeye başladı ilk olarak MHP kesin adaylarını açıkladı.

AK PARTİ’den milletvekili aday adayları şu şekilde: (27)

Ahmet Eker, Alaaddin Yılmaz, Arzu Aydın, Burak Balaban, Dicle Gülen Deligöz, Emine Erdal, Enes Uğur, Fehmi Küpçü, Gökhan Aydın, Hatice Dinç, Hicran Çağalı, Hüseyin Mazlım, İsa Özcan, İsmail Çetin, Kazım Konak, Kemal Kazan, Mehmet Altun, Nihat Cantürk, Nihat Özçelik, Niyazi Sevinç, Nurettin Doğanay, Oğuzhan Özçelik, Ramazan Açıkgöz, Selami Konyalıoğlu, Tugay Kabasakaloğlu, Yüksel Coşkunyürek, Zafer Yılmaz.

 CHP'den milletvekili aday adayları şu şekilde: (21)

Ahmet Kurt, Asuman Şentürk Tekin, Fatma Doğan, Ferit Atalay, Hasan  Cumhur Bandakçıoğlu, Hülya Berberoğlu, İbrahim Musluoğlu, Kamber Öztoprak, Kemal Özçelik,Levent Serdar Birgören, Mehmet Burak Cop, Mustafa Fahrettin Aksoy,Önder Başaran, Özer Özcan, Rasim Özdemir, Sabri Erhendekçi, Türker Ateş, Umut Oran, Yusuf Renkli, Yüksel Ceylan, Zuhal Toker Işın,

 MHP'den milletvekili aday adayları şu şekilde: (15)

Prof.Dr. Dündar Yener, İsmail Akgül, Mahmure Karakuş, Filiz Yağlıoğlu, Bilal Erdal, Orhan Samurkaş, Erbay Tuncel, Şerafettin Özdemir, Rahmi Aksoy, Necati İşler, Muhittin Özel, Fatih Soyaydın, Turgay Akkaya, Canan Baygın, Ferhat Bağcı

 İYİ PARTİ’den milletvekili aday adayları şu şekilde: (9)

Ahmet Örnekbaş, İrfan Bayar, Suat Orhan, Eşref Aşkar, Necmettin Demir, Mine Ebru Şentürk, Ayşe Tezel, Ebru Evcin, Merve Tiryakiol

 Saadet Partisi’nden Milletvekili Aday Adayları Şu Şekilde: (5)

Davut Karahaydar, Deniz Karaca, Fatih Kılınç, Kemalettin Akça, Murat Çelik

 Deva Partisi milletvekili aday adayları şu şekilde: (3)

Emine Davarcıoğlu, Reşat Ateş, Aydın Gülen

 Yeniden Refah Partisi milletvekili aday adayları şu şekilde: (8)

Sadettin Baskın, Yusuf Tek, Hakan Aslan, Ahmet Balçık, Tahsin Paça, Köksal Demirer, İsmail Karakaş, Şefika Güler

 Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili aday adayları şu şekilde: (3)

Figen Çakır, Ömer Barış Safi ve Eraycan Safa

Gelecek Partisi Milletvekili aday adayları şu şekilde: (3)

Özkan Güneç, Utku Erişen, Elif Aksu

 Sol Parti Milletvekili aday adayları şu şekilde: (3)

Ahmet Aksoy, Ramazan Melih Ülker, Sinan Cantürk,

 Emep Milletvekili aday adayları şu şekilde: (1)

Günay Batur

 Türkiye Kominist Partisi Milletvekili aday adayları şu şekilde:(1)

Azize Ergün

 Büyük Birlik Partisi’nden milletvekili aday adayları şu şekilde: (4)

Emin Serin, Yaşar İmamoğlu, Kübra Yılmaz, Erol Çiftci

 Bolu Memleket Partisi, Bolu Demokratik Sol Parti, Bolu Bağımsız Türkiye Partisi ve Bolu Zafer Partisi’nden milletvekili aday adaylarının kim olduğu ise partiler tarafından paylaşılmadı.

  Aday adayları için gergin bekleyiş sürüyor. MHP'nin milletvekili adaylarını açıklamasının ardından, Ak Parti ve diğer partilerin de aday adaylarını hafta sonu netleştirmesi bekleniyor. Özellikle AK PARTİ, CHP ve İYİ Parti’nin Bolu için nasıl bir sıralama yapacağı merak ediliyor. 

  

 

 

Editör: Oğuzhan EKE