(İHA) - Bolu’da 264 kuş türünün yaşadığı, YeniçağaKuş Cenneti” Gölü’nde, 18 ortaokul öğrencisi kuş gözlem etkinliği yaptı.

Yeniçağa Gölü, 2 bin 780 dekar alanda birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce koruma altında bulunan Yeniçağa Gölü'nü, göç mevsimlerinde 264 türde binlerce kuş ziyaret ediyor.

Bolu İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Yeniçağa Gölü Sulak Alan Doğa Eğitim ve Tanıtım Merkezi’nde Dörtdivan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’ndan 18 öğrenci ile kuş gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

Farkındalık eğitimi çerçevesinde bölgedeki canlıları yakından tanımak, biyoçeşitliliğe olan katkıları ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Fen Bilimleri Öğretmeni Hikmet Erdoğan, “Çeşitli etkinliklere bölgenin zenginliğini yine bölge halkına farkı bir gözle gösterip, değerlerimize sahip çıkılması adına çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Konu ile ilgili olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mustafa Gözler 2023 yılı içinde başlatılan hem Arıcılık Okulu hem de Bolu’daki okullarla yapılan işbirliği ile farkındalık çalışmaları gerçekleştirildiğini ifade etti. Gözler, şu ana kadar ise 600 öğrenciye yakın eğitim verildiğini açıkladı.

Editör: Oğuzhan EKE