(Haber: Aslı Akış) - Bolu’da şehit ve gazi dernekleri, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki terör saldırılarını protesto etti.

Anma törenine; Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Em. P. Kd. Bnb. Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Bolu Şubesi Başkanı Ramazan Musluk, Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhittin Özel, Türkiye Muharip Gaz. Der. Bolu Ş.B. Bşk. İbrahim Çelik, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bolu İl Temsilcisi Kemal Özdemir, siyasi parti il ve ilçe başkanları, gaziler, şehit yakınları katılım sağladı.

Geçtiğimiz hafta Pençe-Kilit Operasyon Bölgesi’nde bölücü terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonrası 12 askerimiz şehit düşmüştü. Haberin duyulmasının ardından Bolu’nun da dahil olduğu birçok ilde anma törenleri gerçekleştirildi.

Anıtpark’ta bir araya gelen gaziler ve şehit aileleri ilk olarak Saygı Duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Akabinde Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Em. P. Kd. Bnb. Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından basın açıklaması yapıldı.

Yamaner, “Bizler asker dernekleri olarak; Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği,  Bolu Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Muharip Gaziler Derneği,  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Bolu Şube Temsilcileri olarak;  12 silah arkadaşımızın şehit edildiği hain saldırıyı lanetliyoruz” dedi.

“VATAN SİZE MİNNETTARDIR”

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı askerlere şifa dilediklerini söyleyen Yamaner; “Bir Vatan 12 Can… 12 Mehmet, 12 Ana, 12 Baba, 12 Eş, 12 Yiğit… Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  Türk milletinin başı sağolsun. Kahramanlarımızın ruhları şad olsun. Bilinmelidir ki kanları yerde kalmayacaktır. Bugün gerek yurt içerisinde, gerekse yurt dışında birçok noktada ülkemiz, bayrağımız ve Türk milletinin huzur ve güven içerisinde yaşaması için canlarını göz kırpmadan hiçe sayarak her türlü zor şartlarda görev yapan silah arkadaşlarımız vatan size minnettardır Ayağınıza taş değmesin.” ifadelerini kullandı.

“HER DAİM GÖREVE HAZIRIZ”

Yamaner, her daim göreve hazır olduklarını belirterek; “Bizler bu kutsal görevi sizlere devretmiş emekli silah arkadaşlarınız olarak, duyuruyoruz ki her göreve hazırız ve talibiz. Binlerce yıl önce yaşadığımız bu coğrafyamız ve konumumuz dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin hain emellerinin hedefindedir. Bilinmelidir ki; şehit kanları ile bedeli ödenmiş bu topraklar, bir karışı için bile can vermekten çekinmeyen bir millet tarafından yurt edinilmiştir. Bu ülkümüzün sonsuza kadar bu azim ve kararlılıkla devam edeceğini tüm dünyaya duyuruyoruz. Güvenlik olmadan huzur ve esenlik olmaz, adalet tesis edilemez ve refah gerçekleşemez. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele eden milli savunma bakanlığımızın ve Türk silahlı kuvvetlerimizin sonuna kadar yanında ve destekçisiyiz.” şeklinde konuştu.

“ACIMIZ KADAR ÖFKEMİZ DE BÜYÜKTÜR”

Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmayacağını da vurgulayan Yamaner; “Acımız kadar öfkemiz de büyüktür. Bu yolun şehitlik yolu olduğunu söyleyerek gözünü kırpmadan vatan savunmasına koşan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin dökülen her damla kanının hesabı sorulmalıdır ve sorulacağına inancımız tamdır. Aziz şehitlerimiz… Kanınız yerde kalmayacaktır. Ruhunuz şad olsun… Aziz şehitler vatan size minnettardır. Emekli Subaylar Derneği, Emekli Astsubaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Bolu Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bolu Şubesi Temsilcileri olarak kamuoyuna saygıyla duyururuz.” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE