fot galeri gif(Haber: Servet Gökçek) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) "Şehitleri Anma Teröre Lanet Yürüyüşü" yapıldı.

BAİBÜ Türk Dünyası Topluluğu öncülüğünde ve diğer öğrenci topluluklarının katılımıyla düzenlenen etkinlik, Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi önünden başladı.

Pankart, dövizler ve 35 metre uzunluğundaki Türk bayrağını açan yaklaşık 2 bin kişi, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" ve "Her şey vatan için" sloganları atarak Aktivite Merkezi önüne kadar yürüdü.

“TÜM DÜNYAYI YERLE BİR EDERİZ”

Türk Dünyası Topluluğu Başkanı Ahmet Güvenç, Kuzey Irak Pençe Kilit Harekatı bölgesinde üst üste şehadete uğurladıklarını aktararak, “Geçtiğimiz günlerde hain terör örgütü PKK’nın kahpece ve alçakça yaptığı saldırılar sonucunda Kuzey Irak Pençe Kilit Harekatı bölgesinde üst üste şehadete uğurladığımız birbirinden kıymetli vatan evlatlarıdır. Bizler Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyet devletini emanet ettiği Türk gençliği olarak bugün burada uyumadığımızı, unutmadığımızı ve hiç kimseye de unutturmayacağımızı göstermek için bir araya geldik. Çünkü bizler bir şehit uğruna Menemen’i yakan Gazi Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. Buradan bu gerçeği unutan yada göz ardı eden tüm hainlere diyoruz ki, bir şehidin tek bir saç teli için kıymetli ailelerinin tek bir göz yaşı için değil Menemen’i o ardına sığındıkları dağları ve hatta tüm dünyayı yerle bir ederiz.” dedi.

“BİR ÖMÜR SIRTIMIZDA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Güvenç, öfkeli olduklarını, kinli olduklarını belirterek, “İfadelerimiz belki bazı çevrelere sert gelebilir. Lakin şunu unutmasınlar ki bu sertlik şehadete yürüyen aslanlarımızdan bize mirastır tıpkı intikamları gibi. Lakin bu intikam sadece cephelerde değil, Türk yurdunun her bir vilayetinde, tüm sokaklarında, kampüslerinde, kürsülerinde başta PKK terör örgütü ve onun türevleri olmak üzere her devlet düşmanı yapıya karşı durarak, nefes aldırmayarak, alan tanımayarak alınacaktır. Şüphesiz ki bizler bir ölür bin diriliriz. Türkiye Cumhuriyetinin gereken cezayı gerektiği şekilde verdiğine ve vermeye devam edeceğine güvenimiz tamdır. Kimileri için bu fotoğraflar, bu resimler, ekrandaki birer alt yazı, gazetelerin en ücra köşelerindeki birkaç satır yada haber bültenindeki sadece 45 saniyelik yastan ibaret olabilir. Biz Türk ulusunun geleceği ve teminatı olan Türk gençliği olarak onları hak ettikleri yerde yani gönlümüzde, emanetleri olan vatan ise bir ömür sırtımızda taşımaya devam edeceğiz. Çalışarak, inanarak ve uğruna can verdikleri bu toprakları her bir parçasıyla karşılıksız severek mücadelemizi sürdüreceğiz. Tıpkı burada olduğu gibi farklı renklerle, farklı inançlarla yada farklı dünya görüşleriyle dolu olan cennet vatanımızı bu farklılıklarla beraber bir arada durmayı başarmış ve başarmaya devam edecek olan milletimizi her şeyden üstün tutacağız. Hiçbir ideoloji yada farklı bakış açısı bu değerlerden üstün değildir. Çünkü bu hayatta 20 yaşında gözünü kırpmadan canını verecek kadar sevilecek tek şey vatandır. Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK