(Haber: Huri Afacan) - Bolu'da yüksek lisans eğitimi alan Gazzeli Fadel Al-Massri, İsrail'in saldırıları nedeniyle ailesiyle çadırda yaşayan kanser hastası babasının Türkiye'de tedavisine devam ederek sağlığına kavuştuğu günleri görmeyi umuyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü yüksek lisans öğrencisi 24 yaşındaki Massri'nin ailesi, en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 878 Filistinlinin öldürüldüğü, 70 bin 215 kişinin de yaralandığı yaklaşık 5 aydır süren İsrail'in saldırıları nedeniyle evlerini terk etti.

YARDIM TALEP EDİYOR

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kentine göç ederek çadırda yaşamaya başlayan aileden 65 yaşındaki baba Tawfiq Al-Massri, 3 yıldır lenf kanseri ve bacaklarında oluşan derin yaralarla mücadele ediyor. Massri, babası, annesi ve iki kardeşinin Türkiye'ye getirilmesi ve ilaç ile gıdaya ulaşımın zorlaştığı Gazze'de hastalığı ilerleyen babasının burada tedavi edilmesi için yetkililerden yardım talep ediyor.

"İLAÇ VE YEMEK ÇOK AZ"

Massri, Gazze'de soykırım ve açlık tehlikesi yaşadığını belirtti. Babasının hastalığı nedeniyle çok acı çektiğini anlatan Massri, "Türkiye'de 2 senedir yüksek lisans öğrencisiyim. Şu anda ailem Gazze'de yaşıyor. Açlık ve hastalıkla karşı karşıya kalıyorlar. Refah şehrindeler. Babam kanser hastası. Durumu çok kötü. İlaç ve yemek çok az. Babamın iyi tedavi alması gerekiyor. Refah'tan çıkarsa daha iyi olur diye düşünüyoruz. Türkiye'ye getirmek istiyoruz." diye konuştu.

“TÜRKİYE'YE GETİRMEYİ İSTİYORUZ”

Türkiye'den yardım beklediklerini vurgulayan Massri, "Babamın durumu çok kötü. İlaç da bulamıyoruz. Umarım babama yardım edilir. Babam 3 yıldır kanser hastası, savaş dönemi ilaç alamıyor. Durumu her gün daha kötü oluyor. Ayağı kötü oldu, belki kesilebilir. O yüzden ilaç almayı, tedavi ettirmeyi ve Türkiye'ye getirmeyi istiyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Zafer Göder