Bolu’da yaşayan Zeynep Naz Satır’ın, doğduğu günden beri saçı kesilmedi. 14 yaşındaki Satır’ın saçlarının uzunluğu 160 santimetrenin üzerinde. Saçlarına ilişkin konuşan Satır, “Rekor kırmak güzel olurdu” dedi.

Doğduğu günden beri saçları kesilmeyen Zeynep Naz Satır, okulunun ve çevresinin ilgi odağı haline geldi. Her gün yağlarla ve vitaminlerle saçlarına bakım yapılan genç kız, rekor kırmaya aday.

Annesi Gülten Satır ve babası Mustafa Satır, kızlarının 14 senedir uzamaya devam eden saçlarını ilk kez ölçtü. Ailesinin yaptığı ölçümle, genç kızın saçlarının uzunluğunun, 160 santimetrenin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Anne Satır, kızının boyuna eşit uzunluktaki saçlarının, beklediği uzunlukta olduğunu söyledi.

“REKOR KIRMAK GÜZEL OLURDU”

Uzun saçlarının çevresi tarafından ilgi gördüğünü belirten Zeynep Naz Satır, rekor kırmanın güzel olacağını ifade ederek, “İlgi çekiyor baya… Annem daha çok yardım ediyor. Bir ara kesmeyi düşünmüştüm aslında, kısacık ama o benim artık bir parçam gibi kesebileceğimi düşünmüyorum, kesmeyi düşünmüyorum. Bir hayalim yok pek ama rekor kırmak güzel olurdu tabi.  İnsanlar çok beğeniyor genelde. Çok yakıştığını söylüyorlar, ben de mutlu oluyorum. Güzel bir duygu” dedi.

“DOĞDUĞUNDAN BERİ HİÇ KESMEDİK”

Kızının saçlarıyla ilgilenen anne Gülten Satır, “Çeşitli yağlar kullanıyorum, argan yağı, E Vitamini… Bir de keratin kullanıyorum. Başka da bir bilgim yok beslemeyle alakalı. Doğduğunda ben kendi kendime bir söz verdim. Okula gidene kadar kesmeyecektim. Kesmedim de… Okuldan sonra da kendi kararını kendi versin dedim. Bu sefer o vazgeçmedi kesmekten ve bugüne geldik. Doğduğundan beri hiç kesmedik. Bundan sonra da benim için de çok zor, onun için de çok zor. Bizim bir parçamız oldu. Alışkanlık haline geldi. Bakalım devamında ne olacak?” ifadelerini kullandı.

“SAÇINA BAYA BİR BAĞLILIĞI VAR”

Kızının saçına bağlandığını belirten baba Mustafa Satır, eşine teşekkür ederek, “Ben öncelikle teşekkür ediyorum. Annesinin bu konuda çok hakkı olduğunu düşünüyorum. Kendisi de tabi seviyor, saçına baya bir bağlılığı var. Biz daha önce de ‘Kızım o kadar fazla büyütmene gerek yok’ dedik ama ne kadar dedikse de olmuyor. Annesi her sabah çok ilgili. Saçını örüyor, en az yarım saate yakın zaman harcıyor. Ama tabi biz baba olarak, anne olarak, evlat… Sonuçta onu üzmek tarafında olmadığımız için elimiz mahkum” şeklinde konuştu.

Muhabir: OĞUZHAN EKE