(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesindeki “bebek ölümüne” dair soruşturma başlattı.

Gamze Çağlar ve Ali Çağlar, ‘Elisa’ ismini vermeyi planladıkları kızlarının doğumu için İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesine gitti. İddiaya göre doğum için hastaneye gelen çift yaklaşık 2 saat sıra bekledi. 9 aylık hamile Gamze Çağlar, doğum öncesi yapılan muayeneye alındı. Muayene sırasında bebeğin öldüğü belirlendi. Genç çift, bebeklerinin ölüm haberiyle gözyaşlarına boğulurken, Ali Çağlar, “Bunlar öldürdü benim çocuğumu. Şikayetçi olacağım” dedi.

Konuya dair soruşturma başladığı açıklandı. Bolu İl Sağlık Müdürlüğü konunun titizlikle takip edildiğini aktararak, “Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde yaşanan bahsi geçen olaya dair iddialarla ilgili idari soruşturma başlatılmış olup Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğümüzce, süreç yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Oğuzhan EKE