Bolulu Caz Sanatçısı Kaan Çelen’in de yer aldığı A.K.A grubu, içerisinde Azerbaycan ve Türkiye’den esintiler olan, “Fellowship” albümünün çıktığını duyurdu.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Nazile albümüyle, çıkış yapan ve hem Dünya’da hem de Türkiye’de büyük başarı elde eden,  dezavantajlı caz davulu sanatçısı Kaan Çelen, yeni ortak albümü “Fellowship”i duyurdu. Çelen’in de içerisinde bulunduğu A.K.A. grubu tarafından hazırlanan albüm 10 Şubat’ta piyasaya çıktı. Çelen, yeni albüme ilişkin Köroğlu TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

“ORTAK BİR ALBÜM, FELLOWSHİP”

Albümü üç kişi çıkardıklarını ifade eden Çelen, “10 Şubat’ta yayımlandı albümüm. Maalesef depreme denk geldi, hepsinin başı sağ olsun. Ülkemiz çok büyük bir felaket atlattı. Fellowship, Azerbaycanlı, Afshın Alızadeh ile beraber trio olarak; Alper Yılmaz, ben Kaan Çelen ve Afshın Alızadeh ile birlikte ortak bir albüm, Fellowship” dedi.

“ETNİK BİR ALBÜM DE DİYEBİLİYORUZ”

Yeni albümün Azerbaycan ve Türkiye’den esintiler barındırdığını ifade eden Çelen, “Fellowship’in özelliği Azerbaycan ve Türkiye ezgilerinden ziyade, aynı zamanda cazda görebileceğimiz esintiler de mevcut. Afshın’ın Azerbaycanlı olmasından dolayı da aynı zamanda etnik bir albüm de diyebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÇOK KİTLERE ULAŞTIM”

İlk albümün çok güzel etkileri olduğunu ve insanların güzel yorumlar yaptıklarını dile getiren Çelen, “(Nazile), Dünya’da alanında bir ilk olmuştu. Daha önce sol kolunu kullanamayıp, caz albümü çıkartan Dünya’da bir kişi olmamıştı. Bu albümde gerek Türkiye, gerek Azerbaycan olmasından dolayı çok önemli bir yere sahip. İlk albümün etkileri çok çok iyiydi. Çünkü hem Amerika’da hem Avrupa’da çok ilginç yorumlarla karşılaştım. Böyle bir şeyin olmayacağını da söylediler, ‘İnanmadık, kaydı dinledik. Kayıtta böyle bir şey yok, sanki sol kolunu kullanıyormuşsun gibi duyuyoruz’ diye sürekli yorum yaptılar. Onun için tabi çok mutlu oldum. Daha çok kitlere ulaştım, o da benim için çok çok önemli bir yere sahip” diye konuştu.

“TEKRAR BAŞKANIMIZLA GÖRÜŞEMEDİK”

Bolu’da da bir konser vermek istediğini aktaran Çelen, “Çok isterim, başkanımızla görüşmüştük. Ama araya başka sorunlar girince… Pandemi girdi, deprem felaketi girdi. Tekrar başkanımızla görüşemedik. En son Ankara Uluslararası Caz Festivali’ndeydim. Umarım farklı farklı festivallere hem yurt içinde hem de yurt dışında katılırız” şeklinde konuştu.

Albümde yer alan parçalar :

1) Rising Above the Sky / Afshin Alizadeh

2) Fellowship / Kaan ÇELEN - Afshin Alizadeh

3) Junk Mail / Alper YILMAZ

4) National Line / Afshin Alizadeh

5) Rüzgarlar Şehri / Afshin Alizadeh

WhatsApp Image 2023-03-02 at 13.02.35WhatsApp Image 2023-03-02 at 13.02.34

Editör: Oğuzhan EKE