Bolulu ilkokul öğrencilerinden oluşan keman orkestrası 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konser verdi.  Minik öğrencilerin konseri, 1. Meclisi ziyaret eden vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile takip edildi.

Haber Merkezi

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Eylül 2021 yılında başlatılan Arkadaşım Keman Projesi kapsamında keman eğitimi alan ilkokul öğrencileri, günümüzde Kurtuluş Müzesi olarak kullanılan tarihi 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konser verdi.

Paşaköy, Sakarya, Koç ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencilerinden oluşan keman korusunun tarihi mecliste verdikleri konser ziyaretçiler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Dünya üzerinde kurtuluş savaşı yöneten tek meclis özelliği taşıyan 1. TBMM’de birbirinden güzel parçaları çalan minik öğrencileri ziyaretçiler dakikalarca alkışladı.

Proje yürütücüsü Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Viyola Öğretmeni Müjde Sarısözen Doğan ile projede görevli öğretmenler Ayşe Teke Ece, Elif Saçlıoğlu Altıntaş, Müge Yetiş ve Havva Alaşa  koordinatörlüğünde 1. TBMM Genel Kurul Salonu’nda gerçekleştirilen konserin ardından keman orkestrası 2. TBMM’ye geçti. 2. TBMM’nin bahçesinde de mini bir konser veren keman orkestrasının çaldığı parçalar, Cumhuriyet’in ilan edildiği meclisi ziyarete gelen vatandaşları duygulandırdı. Konseri izleyen bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ülkenin kurulduğu ve Cumhuriyetin ilan edildiği meclislerde konser verdikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Proje yürütücüsü Viyola Öğretmeni Müjde Sarısözen Doğan, “Bu konser bizler için büyük önem taşıyordu. Kurtuluş Savaşının yürütüldüğü, ülkemizin kurulduğu 1. TBMM’de ve cumhuriyetin ilan edildiği 2. TBMM’de  konser vermek bizler için büyük bir gurur. Öğrencilerimiz bu konsere hazırlanmak için çok çalıştı. Arkadaşım Keman Projesinde yer alan öğretmen arkadaşlarımın da çok büyük emeği var. Ben minik öğrencilerimize, projede görev alan öğretmen arkadaşlarıma ve velilerimize en kalbi duygularımla teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK