Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, mart ayı itibariyle Bolu’da 75 milyon liralık hayvancılık ve bitkisel üretim desteği sağlandığını açıkladı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Üretimin desteklenmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği projelerle, çiftçilere desteklemeler sağlanıyor. Desteklemeler kapsamında üreticilere makine, tohum, gübre ve akaryakıt gibi girdilerde hibeler sunuluyor.  Desteklemeler, Bolu’daki çiftçilere de ulaşıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat, ilk 3 ayda 75 milyon lira destekleme sağlandığını belirterek, “İlk üç ayda, Bolu’da, yani mart sonu itibariyle ödenen tarımsal destek 70 milyonun üzerinde. Bu ciddi bir rakam gerçekten… Evet, parça parça alındığı için belli olmuyor. Ayda, sürede alındığı için çok göze görünmüyor ama toplamda baktığınızda hayvancılık ve bitkisel üretim desteği 75 milyonları buldu” dedi.

İl Müdürü Murat, tarım aleti desteğinde listelerin belli olduğunu da hatırlatarak, “Kırsal kalkınmayı saymıyorum. 20 gün önce alet-makine listeleri belli oldu. Üreticiler biliyor. 105’e yakın makineyi destekliyoruz, yüzde 50 hibe vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekonomik yatırımlar konusunda yeni projelerin de yolda olduğunu aktaran Murat, “Ekonomik yatırımlardan da yeni geldi listemiz.  Maalesef 6 tane yatırımı biz bakanlığa gönderebilmiştik. 6’sı da kabul edildi, uygun oldu. Onları da tebliğ edeceğiz. Onlarda sözleşme yapıp teslim alacaklar” diye konuştu.

Murat, 75 milyonun üzerine 10 milyon civarında bir hibenin de sağlanacağını ifade ederek, “Bu iki projeyi koyduğumuz zaman ortalama 8-10 milyon hibe olacak sadece. Yani diyeceğimiz, bakanlık olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz. ‘Destek bizden, üretim sizden’ sloganıyla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK