Asgari ücretin 8 bin 506 lira olmasını değerlendiren Bolulu vatandaşlar, 2023 yılında uygulanacak rakamın, yeni zamlar gelmesi halinde yetersiz kalacağını dile getirdi.

Haber: Oğuzhan Eke – Cansu Gürz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladı. Bolulu vatandaşlar da açıklanan asgari ücrete ilişkin düşüncelerini Köroğlu TV mikrofonuna anlattı. Çoğunluğun açıklanan rakamdan memnun olmadığı görülürken, memnun olan vatandaşlar da yeni yılda ürünlere ve enerji giderlerine gelmesi beklenen zamlardan endişeli.

“10 BİN LİRA BEKLİYORDUM”

Asgari ücreti 10 bin lira olarak beklediğini belirten Günçiçek, “Daha yüksek olsa daha iyi olurdu tabi, 10 bin lira bekliyordum. Yeterli değil 10 bin lira daha iyi olurdu ama zamlar kontrol altına alınırsa yeter ama… Enflasyonun düşmesi gerekiyor. Düşmezse yetmez” dedi.

“HAFTADA BİR ZAM GELİYOR”

Yeni zamların geleceğini belirten Yalçın Aksal, “Geçim şartlarını baktığın zaman hayat pahalılığı zaten kendini belli ediyor. Fazla ilgi alanımıza girmiyor ama günlük harcamalarımız, ulaşım olsun… Yeme, içme, gıda, giysi vesaire baktığınız zaman haftada bir zam geliyor” diye konuştu.

“9 BİN 750 OLMALIYDI”

Daha yüksek bir rakam beklediğini söyleyen Cevriye Altuç, “Kesinlikle yeterli değil, çünkü zamlar yine peşine geliyor. Kiralar öyle. Kesinlikle yeterli değil. 9 bin 750 olmalıydı en azından” ifadelerini kullandı.

“15 BİN LİRA OLMASI LAZIM”

Beklentisini 15 bin lira olarak belirten Selçuk Sözer ise, “15 bin lira olması lazım en az. Yoksa bu piyasa, bu şartlar... Ekonomi patladı gitti. 3 buçuk, 4’ten aşağı Bolu’da kira yok. Ben evden çıkmayı düşünüyorum deprem korkusuna, eski bir binadayım. Fiyatlar nedeniyle çıkamıyorum. Yani altından kalkamam diye çıkamıyorum” açıklamasında bulundu.

“NORMALDE YETERLİ DEĞİL…”

Ücretin iyi olduğunu ancak zamlarla yetersiz kalacağını belirten Poyraz Şade, “8 bin 500 olursa iyi olur. Ben de bir çalışanım, asgari ücretliyim. 8 bin 500 lira iyi olur. Normalde yeterli değil… Bir yandan alınıyor, bir yandan veriliyor. Tamam, şimdi 8 bin 500 verecek ama ona göre de maliyetimiz artacak. Hiç vermeyip, zam yapmasalar daha iyi” kelimelerini kullandı.

“BENCE YETERLİ ŞU AN İÇİN”

Maliyetlerin yükselmediği sürece fiyatın yeterli olacağını belirten Muhsin İleri, “Bence yeterli, hayırlı uğurlu olsun. Çünkü niye yeterli, asgari ücretin en iyi olduğu dönemlerde 430 Dolar civarındaydı. Maksimum 8 bin 500 tahmin ediyordum. Tahminim de doğru çıktı. Bence yeterli şu an için. Tabi fiyatlar artmazsa,  böyle kalırsa” şeklinde konuştu.

“BEKLENTİMİ BİRAZ KARŞILADI”

Beklentisinin karşılandığını belirten İbrahim Hetve de şu ifadeleri kullandı:

“Güzel oldu, beklediğim bir rakamdı 8 buçuk. Yani, normal. Beklentimi biraz karşıladı. Tabi fiyatlar dursa yerinde iyi olur. Fakat fiyatlar durmuyor, durmayınca da böyle oluyor.”

Editör: TE Bilisim