Genel seçimlere 27 gün kaldı. Ancak Bolu halkı, kendilerine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vekillik edecek milletvekili adaylarını tanımıyor.  

Özel Haber: Ebru Buket Dönmez - Aslı Akış

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için geri sayım başladı. Ülkemizin geleceği açısından her seçim gibi bu seçim de çok büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanlığı için Cumhur İttifakı’ndan Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’ndan Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce ve ATA İttifakı’ndan Sinan Oğan aday oldu. Ön planda olan Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nda kimi şehirlerde ortak listeyle seçime girilirken kimi şehirlerde ayrı ayrı girildi.

Biz de Köroğlu Gazetesi ve Köroğlu TV olarak, Bolu halkına milletvekilliği seçiminde hangi partiye oy vereceklerini ve adayları tanıyıp tanımadıklarını sorduk. Vatandaşların Bolu’nun milletvekili adaylarını tanımadıklarını ancak adaylara, partilere göre oy vereceklerini gözlemledik. AK Parti’ye oy verecek vatandaşlar “ne yaparlarsa iyi yaparlar” derken, CHP’ye oy verecek vatandaşlar ise “AK Parti gitsin de kim gelirse gelsin” düşüncesine yer veriyor.

“GEREDELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ADINI HATIRLAYAMADIM”

Ülkede fakirlik olmadığını vurgulayan Cemalettin Özer, kendi yaşantısından da örnekler vererek, “Ben AK Parti’ye oy veririm. AK Parti’nin Bolu 1. Sıra Milletvekili adayını tanıyorum. Geredeli olduğunu biliyorum ama adı aklıma gelmiyor şu an. 2. Sıradaki de önceki dönem 1.sırada olan bir bayan. Yani bu insanlar memleketimizin insanı, başka kime oy verelim? Adam fakirlikten, fukaralıktan bahsediyor ama ben dün kasaba girdim sıra gelmedi bana. Ondan sonra diyorlar ki hayat pahalı… Arabaları çekecek yer yok çarşıda, pazarda. Böyle fakirlik olmaz ki… Adam “bana 30 bin lira maaş versin, ben emekliliğimin tadını çıkarayım” diyor. Sana 30 bin lira maaş verdiği zaman adam fabrikadaki işçisine mecbur zam verecek, ürettiği şeye de zam verecek. En gariban benim. 76 yaşındayım, emekliyim hala köyde rençberlik yapıyorum. Benim gibi bir garibanın dahi kapısında üç tane araba, üç tane traktör olursa, daha bundan fakir mi var? Benim torunlarımın bile altında araba var. Bundan aşağı fakirlik nasıl olur, bilemiyorum.” diye konuştu.

“İLK DEFA AK PARTİ’YE OY VERECEĞİM”

Belediye seçimlerinde Tanju Özcan’a oy verdiği için pişman olduğunu dile getiren Mehmet Mutlu, “AK Parti’ye vereceğim. Adayı şahıs olarak tanımıyorum. Kim olduğunu da bilmiyorum. Biliyorsunuz ki bu belediye seçimi değil, siyasi bir seçim. Türkiye’nin geleceği... Belediye için olsa daha önce Tanju Bey’e verdim CHP’den kendisi. Onu bizzat tanımıyordum ama onda da pişmanız yani. Bir 20 yıldır elde edilen bir kazanım var.  Şahsen şu ana kadar hiç AK Parti’ye oy vermiş değilim onu da tüm samimiyetimle söyleyeyim. Bir kazanımı kaybetmek istemiyoruz en azından şu an ki durumu muhafaza edebilirsek geriye dönmek istemiyoruz yani. Bir vatandaş olarak siyasi bir partiye oy vermişliğim çok olmadı. 20 yıldır zerre bir faydasının gördüysem de bu üzerimdeki vefa borcunu ödemek istiyorum. Sonuç olarak inşallah Türkiye kazanır.” İfadelerine yer verdi.

“ÖRNEKBAŞ İÇİN İYİ PARTİ!”

CHP Bolu’nun 1.sıra adayının tepeden inme olduğunu belirten bir vatandaş, “Milletvekilliğinde İYİ Parti’den Ahmet Örnekbaş’a, Cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğim. Padişahlığı kaldıracağız. Bolu’nun CHP’li adayı tepeden inme olduğu için ona oy vermeyeceğim.” şeklinde konuştu.

“SELO’YU ÇIKARACAKLARMIŞ..!”

Millet İttifakı’na sitem eden bir vatandaş, “Ben AK Partiliyim. Sonuna kadar da AK Parti’ye vereceğim. Bakıyorum diğerlerine, yok Selo’yu çıkaracağız diyorlar. Peki, Selo’yu çıkaracaksın ama burada şehit aileleri var. Şehit ailelerine bunu niye yapıyorsunuz, anlam veremiyorum. Ben sadece sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan diyorum.” Dedi.

“SONUNA KADAR CHP”

Emekli maaşlarından der yanan Selami Nacar, “Sonuna kadar CHP… CHP’nin Bolu 1. Sıra milletvekili adayını tanımıyorum. Bugün tanıyacağım. Bütün oylarım CHP’ye. Ben emekliyim. 8 bin lira maaş alıyorum. 5 bin lira maaş alanı tuttu benim yanıma getirdi. 32 sene çalıştım. 9 bin sigortam var. Ama ikimiz aynı maaşı alıyoruz. Hak mı bu! Onun için bütün oylarım CHP’nin…” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ OLSUN DA KİM OLURSA OLSUN”

Milletvekili adaylarını tanımadığını ancak kim olursa olsun AK Parti’den aday olması yeterli vurgusu yapan bir vatandaş, “AK Parti’ye oy vereceğim. AK Parti’nin Bolu 1.sıra milletvekili adayını tanımıyorum. Ama AK Parti olsun da kim olursa olsun. Önceden Amerika korkusundan çakı bile edinilemiyordu, şimdi her şey serbest. Elini neye atarsan var.” şeklinde konuştu. 

“ÇOCUĞUMUZA SİLAH MI SIKTIRALIM?”

Karşı taraf olarak tabir ettiği ittifakın terör örgütü ile işbirliği yaptığını söyleyen bir vatandaş, “Ben de AK Parti’ye oy vereceğim. Yapılanlar ortada… Yatırımlar, büyük bir uçak gemisi yapıldı. Daha ne olsun… Öbürü gitmiş PKK ile işbirliği olmuş. Nasıl oy vereyim böyleyken? Çocuğumuza silah mı sıktıralım? Ben Bolu’ya yeni geldiğim için milletvekili adaylarını tanımıyorum.” Dedi.

“1.SIRA ADAYINI BİLİYORUM AMA ADINI HATIRLAYAMADIM”

AK Parti’nin ne yaparsa iyi yapacağını savunan bir vatandaş, “AK Parti’ye oy vereceğim. Memleketi dünyaya tanıttı. PKK’ya mı oy verelim? Onlara verenlere yazıklar olsun. Allah’a şükür Recep Tayyip Erdoğan var, ömrüne ömür katsın daha o adamın. AK Parti’nin Bolu milletvekili adaylarını tanımıyorum sadece 1. Sıra adayını biliyorum. Geredeli ama ismini hatırlayamadım. Ama AK Parti ne yaparsa iyi yapar. Memleketi ileri götüren o. Ondan başka da yok.” İfadelerini kullandı.

“KARŞI TARAF GÜVEN VERMİYOR”

Millet İttifakı’nın milletvekili adaylarının sıkıntılı kişiler olduğunu duyduğunu belirten Serdar Uğurlu, “Cumhur İttifakı’na oy vereceğim. Çünkü karşı taraf güven vermiyor. HDP ve PKK ile hareket ediyorlar, bu bile yeterli. Karşı tarafın milletvekili adaylarının da programlardan izlediğim kadarıyla sıkıntılı kişilere yer verildiğini biliyorum.” Sözlerine yer verdi. 

MİLLETVEKİLİ ADAYININ TANJU ÖZCAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

CHP’nin Bolu 1.sıra milletvekili adayını tanıyor musunuz sorusunu yönelttiğimiz bir vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu cevabını verdi. Ardından Bolu vurgusunu tekrar yaptığımızda Tanju Özcan diye konuştu.

“GELENDEN GİDENDEN HABERİM YOK”

AK Parti’nin artık gitmesini istediğini söyleyen Emrullah Yılmaz, “Tabiki CHP’ye oy vereceğim. Artık yeter, bıktık. AK Parti gitsin. CHP’nin Bolu Milletvekili adaylarını tanımıyorum. Gelenden gidenden haberim yok. Ben 30 lira yevmiye ile çalışıyorum. Bunun 50 lirasını soğana verip, iki de ekmek aldım mı 300 lira gitti zaten… Bolu’nun yarısından fazlası AK Partili ama ben istemiyorum artık.” Dedi.

“TAM TANITIM YAPAMADILAR SANIRIM”

Adayların isimlerini bilmediğini söyleyen vatandaş, “Şu an daha karar vermedim. O zaman gelsin düşünürüm. Aklımda birileri var ama şu an tam bir şey söyleyemeyeceğim. Milletvekillerinin ismini bile bilmiyorum. Daha tam tanıtımda yapamadılar sanırım.” Diye konuştu. 

“ATATÜRK ADINA OY VERECEĞİM”

Kim gelirse gelsin hiçbir şey yapamayacağını söyleyen bir vatandaş, “Mecbur Atatürk’ün partisi. Hiçbirini tanımıyorum. Tanımadan sadece Atatürk adına oy vereceğim. Ben haberleri izlerim. Asker emeklisiyim ben. Şu anki Cumhurbaşkanı, hep bol keseden atıyor. Gelecek adam gelirse o da hiçbir şey yapamayacak. Ama mecburen Atatürkçü partiye vereceğim.” sözlerine yer verdi.

“BÜTÜN ADAYLARI TANIYORUM”

Bilime, laikliğe ve sanata saygılı bir parti lazım diyen bir vatandaş, “Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partimiz CHP. Niye, sosyal demokratik bir partidir. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokrasiden yanadır. Emeğe saygılıdır. Eşit görüşlükten yanadır. Oylarımız CHP’ye. CHP’nin Bolu 1.sıra milletvekili adayı Ticaret Odası Eski Başkanı Türker Ateş. İkinci sıradan, Burak Cop, üçüncü sırada Zuhal Işın Toker. Bütün partileri tanıyoruz. Bu ülkenin tek kurtuluşu var, bilime saygılı bir parti lazım. Laikliği savunacak, bilimi savunacak, sanatı savunacak. Bu üç kelimeyi savunacak bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bunu da ancak Cumhuriyet Halk Partisi yapar. Ona güveniyoruz sonuna kadar.” Dedi.

“BUNLAR GİTSİN DE KİM GELİYORSA GELSİN”

Bir vatandaş, “CHP’ye oy vereceğim. Bunlar gitsin de kim geliyorsa gelsin. Şimdiki Cumhurbaşkanı bunları bunları yapacağım diyor. 20 senedir yapması lazımdı zaten.” diye konuştu. 

“AK PARTİ BOLU’NUN 1.SIRA ADAYI YÜKSEL COŞKUNYÜREK”

Beğenmese de AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen vatandaş, “AK Parti’ye oy vereceğim. Yüksel Coşkunyürek. PKK ile ayağına gidip işbirliği yapana biz oy veremeyiz. O yüzden beğenmesek de yine AK Parti’ye vereceğim. 30000 tane vatandaşın çocuğu öldü. Kimisi 50000 diyor. Bununla işbirliği yapan kanımıza dokunuyor.” İfadelerini kullandı.

“MİLLETVEKİLLİĞİNDE İYİ PARTİ’YE OY VERECEĞİM”

Biraz değişim olsun diyen bir vatandaş, “Cumhur İttifakına değil. Bıktık. Milletvekili seçimlerinde Meral Akşener’e, İYİ Parti’ye. Bolu’nu İYİ Parti adayını mitingde gördüm ama ismi aklımda yok. Çocuğum 30 yaşında, 22 yıldır aynı iktidarla tanışıyorsa bu çocuk daha öncesine aklı ermiyor. Hiç mi bir değişim olmaz! Olsun, bir de başkası denensin. Gençlerin Muharrem İnce merakı var ama geçici bir durum o. Muharrem İnce iyi insan, meslektaşımız ama olmaz.” Sözlerine yer verdi.

“ARTIK DEĞİŞSİN BU DÜZEN”

Bir vatandaş, “Ben kökten CHP’liyim. Sol. Milletvekillerini tanımam ben ama blok oy benim. Blok. Adayımız da Kılıçdaroğlu. Yeter değişsin artık bu düzen.” İfadelerini kullandı. 

“ADAYLARIN İSİMLERİNİ DUYDUM AMA TANIMIYORUM”

Oyumu Millet İttifakına vereceğim. Adayların ismini duydum ama tanımıyorum. 22 sene oldu. Ülkenin durumu da belli, yeter. Aslında Muharrem İnce de CHP’den ayrılma ama kazanma şansı düşük yani. Ona da verilebilir ama kazanma şansı yok.” Diye konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE