Tarım ve Orman Bakanlığınca, 2023 Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği, 2022 Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi ve 2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı.

Haber: Yasin Celal Torun

Tarım ve Orman Bakanlığının insan odaklı çalışma prensibine paralel olarak üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak ve üretimde sürdürülebilirliğin temini adına yaptığı destek ödemeleri devam ediyor.

Bu kapsamda 2023 Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği, 2022 Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi ve 2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi olmak üzere 16 Haziran itibariyle üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır.

“HAK EDİŞLERİNİ YATIRMAYA BAŞLAMIŞTIR”

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Müdürü İzzet Murat; "Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer alarak desteklemeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız 16 Haziran itibari ile üreticilerimizin hesaplarına hak edişlerini yatırmaya başlamıştır.

Bu kapsamda bakanlığımız; Hayvan Hastalıkları Tazminat Desteği Ödemesi kapsamında; 8 üreticimize 1 Milyon 263 bin TL, 2022 Üretim Yılı Hububat, Baklagil ve Dane Mısır Fark Ödemesi kapsamında; 870 üreticimize 1 Milyon 263 Bin TL, 2022 Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi kapsamında; 16 Bin TL,  Olmak üzere toplamda 2 Milyon 542 Bin TL üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ