(HABER: MEHMET SAH ELKATMIŞ)- Bolulu caz sanatçısı Kaan Çelen; Gregory Porter, Joshua Redman gibi dünyaca ünlü Caz müzisyenleri ile rock’n roll’un romantik prensi Chris Isaak’ında yer aldığı 31. İstanbul Caz Festivaline katılacak.

Daha önce Akbank ve Ankara Caz Festivallerinde sahne alan Bolulu caz davulcusu Kaan Çelen 31. İstanbul Caz Festivalinde sahne alacak. 3-18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 31. İstanbul Caz Festivali; 40’a yakın konserde 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak.

16 gün sürecek festivalin konuğu olacak isimler arasında cazı yeniden büyük kalabalıklarla buluşturan iki Grammy ödüllü Gregory Porter; rock’n roll’un çok yönlü ve romantik prensi Chris Isaak; zamansız ve yenilikçi müziğiyle yaşayan en büyük saksofonculardan Joshua Redman; İngiltere’nin dünyaya kazandırdığı başarılı kadın müzisyenlerden YolanDa Brown; ilk kez Türkiye’deki sevenleriyle buluşacak. R&B, soul ve indie’nin genç ve tutkulu şairi Arlo Parks; Avrupa’nın merak uyandırıcı ve dinamik caz piyanistlerinden Baptiste Trotignon ve Kornél Fekete-Kovács yönetimindeki Avrupa’nın iddialı orkestralarından Modern Art Orchestra yer alıyor.

Kaan Çelen, 31. İstanbul Caz Festivali kapsamında 4 Temmuz 2024 tarihinde Rahmi Koç Müzesinde sahneye çıkacak.

2020 yılında çıkardığı ilk albümü NA-Zİ-LE ile büyük bir çıkış yapan ve albümü dünya da bir ilk olma özelliği kazandıktan sonra Çelen, dünyaca ünlü Japon davulları ile anlaşma yapan İlk Türk davulcu olma özelliğini de taşıyor. 2023 yılında 2. Albümü olan Fellowship’i çıkartan Kaan, 2024 yılında 3. Albümünü çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaan Caz Festival Istanbul (1)

Kaan Caz Festival Istanbul (2)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ