(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yeni deprem anıtına ilişkin, “2022 yılında Türkiye’de yapılan mimari projeler arasında, en başarılı 20 proje arasına girdi” dedi. Yeni anıtın 24 Kasım’da açılması bekleniyor.

Bolu’nun Kalıcı Konutlar bölgesinde, Umutkent Mahallesi’ndeki deprem müzesi yenilenerek, hizmete hazır hale geldi. Bolu Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan yeni binaya,  12 Kasım Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisi ismi verildi. Tesisin iç ve dış inşaat çalışmaları tamamlandı. 7 milyon 261 bin lira bedelle tamamlanan yeni deprem anıtının, 24 Kasım Cuma günü açılması bekleniyor. Açılış öncesi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, basın mensuplarına yeni deprem anıtını tanıttı.

“BİZİM AÇIMIZDAN DEĞERİ VAR”

Başkan Özcan, projede eğrisel mimari kullanıldığının altını çizdi. Binanın dış cephesinin boyanmayacağını ve kolon görüntüsüne sahip olduğunu ifade etti. Tasarımın, Türkiye genelindeki projeler içerisinde ilk 20’ye girdiğini ifade eden Özcan, “Bu proje 2022 yılında Türkiye’de yapılan mimari projeler arasında en başarılı 20 proje arasına girmiş. Sadece kamunun projeleri değil, özel projeler, gökdelen projeleri… Mimarlar tarafından belirleniyor bu. En başarılı 20 proje arasına giren Türkiye’de belki de daha önce hiç proje üretmedik Bolu’da. O anlamda da bizim açımızdan değeri var” dedi.

“GENÇLERİMİZ BURADA GELİP DERS ÇALIŞABİLECEKLER”

Özcan, binanın üst kısmının sosyal tesis, giriş kısmının ise öğrenciler için etüt merkezi olarak kullanılacağını belirterek, “Buranın üst kısmını sosyal tesis kafe gibi daha dar gelirli vatandaşlarımıza, çocuklarımızın kullanımına sunalım istedik. Alt kısmında da hem depremi simgeleyen fotoğraflar var hem de etüt merkezi olarak gençlerimiz burada gelip ders çalışabilecekler, öğretmenlerin gözetiminde” ifadelerini kullandı.

“5 BİN METREKARE DE TOTALİNDE PROJE ALANI”

Projenin teknik bilgilerini de aktaran Özcan, “Burası 470 metrekare taban alanına sahip. Toplam 900 metrekare inşaat var. 5 bin metrekare de totalinde proje alanı, arkadaki yeşil alanla birlikte” şeklinde konuştu.

Bilgilendirmenin ardından basın mensupları, yeni anıtın içerisini gezerek yapılan çalışmaları inceledi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ