Bolu’da, 67 yıldır hizmet veren Atatürk Stadyumu, depreme karşı dayanıksız olduğu ve eksikleri bulunduğu gerekçesiyle, Şubat ayında maçlara kapatıldı. Boluspor, 7 aydır iç saha maçlarını da başka şehirlerde oynuyor. Takımın maçlarını kendi sahasında oynayabilmesi için Bolu Atatürk Stadyumunda, geçici çözümler hayata geçirildi. Bu kapsamda yeni düzenlemeler yapıldı. Çalışmaların 13 Eylül’de oynanacak Manisa FK maçına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bolu Atatürk Stadyumu Çalışmalar (4)

Boluspor’dan yapılan resmî açıklamayla, stadyumda maç oynanabilmesi için ilk izinlerin alındığı öğrenildi. Bolu Belediyesi ve İl Spor Güvenliği Kurulu tarafından izinlerin verildiği belirtilerek, “13 Eylül 2025 tarihinde Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanması planlanan Boluspor – Manisa FK karşılaşması, Bolu Valiliği İl Spor Güvenliği Kurulu tarafından onaylanmıştır. Ayrıca, stadyumun kulübümüze tahsisi konusunda Bolu Belediyesi tarafından gerekli izin verilmiştir. Ayrıca diğer ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler neticesinde, stadyumumuzun 13 Eylül 2025 tarihindeki Manisa FK karşılaşmasına yetiştirilmesi ve maçımızın stadyumumuzda oynanması planlanmaktadır” denildi.

Bolu Atatürk Stadyumu Çalışmalar (2)

Stadyumda neler yapılıyor?

Stadyumda, kale arkasına, tek katlı iki tane prefabrik bina yerleştirildi. Bir bina soyunma odası, bir bina ise yönetim olarak kullanılacak. Yıkılacak VİP tribün önündeki alana ise canlı yayınlar için kamera kuleleri inşa ediliyor. Çalışmaların, Boluspor’un, Manisa FK ile oynayacağı maça kadar tamamlanması hedefleniyor.

Muhabir: Oğuzhan Eke