Boluspor, Spor Toto 1.ligin 38.haftasında deplasmanda Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar maçın ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelede Erzurumspor’a 2-0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar aldığı mağlubiyetle ligi 52 puanla tamamladı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor teknik sorumlusu Ahmet Görkem Görk, Erzurumspor karşısına; Muhammet, Naby, Balde, Zahit, Furkan, Kerem Paykoç, Ensar, Burak, Abdurrahman, Posmac, Kerem Ersin on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Bartu, Arda, Erdem, Uğurcan, Tolunay, Rojhat, Muhammed Emin yer aldı.

Erzurumspor ise Boluspor karşısına, Göktuğ, Orhan, Fırat, Mustafa, Celal, Özgür, Batuhan, Sefa, Rosheuvel, Eren on biri ile çıktı.

Boluspor genç oyuncularla sahada

Kırmızı beyazlıların teknik sorumlusu Ahmet Görkem Görk, Erzurumspor maçına bir çok genç oyuncunun yanı sıra ligde fazla forma şansı bulamayan oyunculardan oluşan on birle çıktı. Boluspor’da kaleci Muhammet ve Kerem Ersin ilk kez on birde sahaya çıktı.

Erzurumspor ne geçti

Karşılaşmaya Boluspor başladı. Erzurumspor maçın 6.dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Ani gelişen Erzurumspor atağında ceza yayı üzerinde topla buluşan Özgür topu ağlara gönderdi. Bu golle Erzurumspor, Boluspor karşısında 1-0 öne geçti. Boluspor’da maçın 13.dakikasında Kerem Ersin sarı kart gördü. Maçın 14.dakikasında ise Abdurrahman sarı kart gördü.

Furkan zoru başardı

Boluspor maçın 21.dakikasında gole yaklaşan taraf oldu. Kullanılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde kafayı vuran Furkan’ın şutunu kaleci çizgi üzerinden kurtardı. Boluspor bu dakikada mutlak bir pozisyondan faydalanamadı.

Kerem direğe takıldı

Boluspor maçın 45.dakikasında beraberlik golüne yaklaştı. Abdurrahman’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafayı vuran Kerem’in şutu üst direğe çarpıp auta gitti. Boluspor bu dakikada mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. İlk yarının sonuna 4 dakika süre ilave edildi. Maçın ilk yarısı Erzurumspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Hata pahalıya mal oldu

Maçın ikinci yarısına Erzurumspor başladı. Erzurumspor maçın 46.dakikasında farkı 2’ye çıkardı. Muhammet’in bir anlık hatasını iyi değerlendiren Rosheuvel topu filelere gönderdi. Boluspor’da maçın 73.dakikasında Ensar sarı kart gördü.

Boluspor’dan iki değişiklik

Boluspor maçın 76.dakikasında 2 oyuncu birden yaptı. Rojhat ve Erdem oyuna girdi, Balde ve Kerem Ersin oyundan çıktı.

Bolyspor’dan üç değişilik daha

Boluspor maçın 85.dakikasında 3 oyuncu değişikliği daha yaptı. Muhammed, Tolunay ve Uğurcan oyuna girdi, Abdurrahman Burak ve Naby oyundan çıktı.

Son anlarda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika süre ilave edildi. Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor, Erzurumspor’a 2-0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar, 2022-23 futbol sezonunu 52 puanla tamamladı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ