(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Bolu’da birçok kurumu ziyaret etti. Yılmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, Boluspor kulübü Başkan Vekili Ramazan Kahraman ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret etti. Yılmaz’a ziyaretinde, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve AK Parti Bolu İl Başkan Yardımcısı Cemil Akay’da eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Yılmaz’ın ziyaretinde Bolu’ya stadyum konusu masaya yatırıldı. AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Bolu’ya mutlaka gelip, bu sözü bizzat kendisi söylemek istedi”

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve kendisinin Bolu’ya stadyum sözünü bizzat kendisinin vermek istediğini ifade ederek; “Gençlik ve Spor Bakanımızla geçen hafta yüz yüze görüştüğümüzde de bu konudaki problemi, stadımızın İstanbul-Ankara arasında 70 yıllık tek stat olduğunu ifade ettim. Oda bu noktada söz verdi. Bolu’ya mutlaka gelip, bu sözü bizzat kendisi söylemek istedi. Biz bu hem sözün inşallah takipçisi olacağız. Hem de sizlerden desteklerinizin olduğu gibi devamını bekliyoruz. Gerçekten şehrimize yakışmayan bizde maça gittiğimiz zaman misafirlerimizin yanında mahcup olduğumuz bir halde. Boluspor’un sadece stada ihtiyacı yok. Aynı zamanda stadyumun içindeki organizasyonlarda mutlaka ayakta kalacak mali desteği sağlayacak bir gelir kapısı da olması lazım. Onun dışında Belediye’nin de mutlaka bu organizasyonlarda bu işin ucundan tutması lazım. Hem belediyenin işin ucundan tuttuğu hem güzel stadyumla mali gelirinde ayakta duran sağlam finans yapısıyla işi çok iyi bilen bir başkanımız var. Bizim tam anlamıyla destek olmamız lazım. Burada bütün iş insanları da destek olması lazım. Sadece maç izleyip maçı kazandığında onun paylaşımın yapan bir il olmaktan çıkmalıyız” dedi.

“Söz verdiysen bunu yerine getirmek lazım”

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz ise stadyum konusunda destek sözü vererek; “Söz verdiysen bunu yerine getirmek lazım. Bu da biraz açıkçası kulis çalışmalarıyla oluyor. Sürekli takip etmen lazım konuyu. Osman Bey benim eski Bakanım. Muhammed hocam kendisiyle görüştü. Buraya getirirsek, buradan bir startını veririz. Sonra takip etmemiz lazım. Bir çalışmayı başlatmak lazım. Çalışmayı başlattıktan sonrada onu takip etmek lazım. Bizim oradaki vazifemizde bunlar. 14’ünde nasip olursa Sanayi Bakanımız burada olacak. Sözünü aldık. 10’unda da Enerji Bakanı gelecek. Tarım Bakanımızla ilgili konuştuk” şeklinde konuştu.

“Biz bunları yıllardır söylüyoruz ama bizi hiç dinleyen yok”

Yılmaz’ın ardından söz alan Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak ise, Bolu’nun çevre illerinin hepsinin yeni stadyumu olduğunun altını çizerek; “Sakarya’nın stadyumu yeni, Kocaeli’nin stadyumu yeni. Sinop mesela sizce hangi ligde? BAL’da yani Bölgesel Amatör ligde. Bölgesel Amatör ligde stadyum var. Ayıptır. İstanbul-Ankara’nın ortasında bu kadar temiz bu kadar elit bir şehir var. Kulüp 1965 yılında kurulmuş. 58-59 yıllık camia stadyum 70 yıllık. Yaptır yaptır bitmiyor. Soyunma odalarını bir bakın. Hocaların çalışma odasına bir bakın. Boluspor’a yakışmıyor. Bu büyüklüğe yakışmıyor o stadyum. Ama buna bizim gücümüz yetmez. Böyle bir değer var elinizde. Ankara-İstanbul’un ortasındayız. Buraya yeni bir stadyum yapılsa yazın tüm hazırlık maçları yapılır. Belki yatırımcı gelir 1 otel daha yapar. 15-20 tane saha yapılsa biz bunları yıllardır söylüyoruz ama bizi hiç dinleyen yok” ifadelerin i kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ