Beypiliç Boluspor, Spor Toto 1.ligin 26.haftasında kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar maçın ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadelede Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup etti. Kırmızı beyazlıların gollerini Kasongo, Gökhan ve Berk kaydetti. Kırmızı beyazlılar aldığı galibiyetle puanını 34’e çıkardı.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, Gençlerbirliği maçına; Selmani, Abdurrahim, Fethi, Bregu, Gökhan, Roshi, Zahit, Kasongo, Emin, Abdurrahman, Bertu on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Bartu, Tugay, Eray, Kemal, Hakan, Arda, Novak, Ali, Berk, Balaj yer aldı.

Gençlerbirliği ise Boluspor karşısına, Übeyd, Tshibola, Eleke, Metehan, Barış, Gökhan, Bieliaiev, Dmytro, Ömürcan, Muhammed, De Lima on biri ile çıktı.

Karşılaşmaya Gençlerbirliği’nin vuruşu ile başlandı. Mücadelenin ilk 15 dakikası 0-0 eşitlikle geçildi. Oyunun ilk bölümlerinde her iki takımda orta alanı kalabalık tutmaya özen gösterdi. Boluspor’da maçın 36.dakikasında Zahit sarı kart gördü.

Bregu’dan ilk şut

Boluspor maçın 38.dakikasında ilk pozisyonunu yakaladı. Bregu seri çalımlarla ceza sahasına yayına girdi, Arnavut oyuncunun sert şutu kaleci de kaldı. Maçın ilk yarısının sonuna 4 dakika süre ilave edildi.

Kasongo kafayla attı

Boluspor maçın 45+2.dakikasında Gençlerbirliği karşısında öne geçti. Gökhan Karadeniz’in arka direğe ortasında kafayı vuran Kasongo topu filelere gönderdi. Bu golle Boluspor, Gençlerbirliği karşısında 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı Boluspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Eleke direğe takıldı

Maçın ikinci yarısına Boluspor’un vuruşu ile başlandı. Gençlerbirliği maçın 57.dakikasında beraberlik golüne çok yaklaştı. Boluspor ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son dokunan Eleke’nin şutu yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Selmani devam edemedi

Boluspor’da maçın 61.dakikasında sakatlanan Selmani’nin yerine Bartu oyuna girdi. Aynı dakikada Berk oyuna girdi, Bregu oyundan çıktı. Boluspor’da maçın 72.dakikasında Kasongo sarı kart gördü.

Gökhan penaltıdan attı

Boluspor maçın 75.dakikasında penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Muhammed'e, Roshi’yi düşürdü. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Aynı dakikada Muhammed yaptığı hareketin ardından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıda topun başına geçen Gökhan Karadeniz topu filelere gönderdi. Bu golle Boluspor skoru 2-0’a taşıdı.

Eray ve Tugay oyunda

Boluspor 77.dakikada iki oyuncu değişikliği birden yaptı. Gökhan ve Bertu oyundan çıktı, Eray ve Tugay oyuna girdi. Boluspor’da 85.dakikada bir oyuncu değişikliği daha yapıldı. Kasongo oyundan çıktı, Balaj oyuna girdi.

Gençlerbirliği golü buldu

Karşılaşmanın sonuna 7 dakika süre ilave edildi. Gençlerbirliği maçın 90+2.dakikasında farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan ceza sahasına giren Barış Alıcı dar açıdan fileleri havalandırdı.

Berk fileleri gördü

Boluspor maçın 90+3.dakikasında penaltı kazandı. Gençlerbirliği savunma oyuncusunun eline çarpan topa maçın hakemi bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Berk, topu filelere gönderdi. Bu golle skor 3-1’e geldi.

Son anlarda gol sesi çıkmadı

Maçta kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor kendi sahasında Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla tamamladı. Kırmızı beyazlıları galibiyete taşıyan golleri Kasongo, Gökhan ve Berk attı.

Editör: TE Bilisim