KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB’in İş birliği destek programından faydalanarak kurulan Fams Savunma Metal Sanayi A.Ş.’nin ülkemizde üretimi yapılmayan Tabanca şarjörüBolu’da üretmeye başladığını duyurdu.

Özel Haber: ASLI AKIŞ

KOSGEB’in İş birliği destek programından faydalanarak Savunma sanayiye yönelik orta ileri teknoloji alanından yapılan ve 3 firmanın bir araya gelmesi ile kurulan Fams Savunma Metal Sanayi A.Ş. işletmesi Tabanca şarjörünün Bolu OSB’de üretimine başlandı.

KOSGEB Bolu İl Müdürü Abdurrahman Usta, KOSGEB’e yaptıkları İşbirliği destek programının kabul edilmesi ile kurulan Fams Savunma Metal Sanayi AŞ işletmesi imalat sürecine ilişkin yaptığı 8 milyon liralık yatırımın 4,4 milyon TL’sini KOSGEB den almaya hak kazandığın dile getirdi.

Usta, proje ile ilgili de bilgiler vererek; “Proje süreci geçtiğimiz aylarda başlayan işletme şarjör üretimine başlayarak Ülkemizde tabanca üretimi yapan büyük ve kurumsal firmaların şarjör ihtiyacını karşılamaya başladı. Ülkemizde daha önceden üretimi yapılamayan ve ithal edilen şarjörün özellikle pandemi döneminde tedarik sürecinde ciddi sıkıntılar yaşanması üzerine Bolu’da imalatını yapmak isteyen firmalar KOSGEB’in İş birliği destek programına başvurmuştu. KOSGEB in destek başvurusunu kabul etmesi ile kurulan Fams Savunma Metal Sanayi A.Ş. işletmesi şarjör üretimini başarı ile gerçekleştirerek ciddi miktarda satış yapmaya başlamıştır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim