Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın başkanlığında Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısında, Bolu’da yeni Teknokent kurulmasına ilişkin istişare yapıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonu’nda Vali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirilen SANTEK Toplantısına; Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Gürel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş ve kurul üyeleri katıldı.

İlimizin sanayi kapasitesinin geliştirilmesi ve yeni sanayi alanlarının açılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğü Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda; Bolu Teknokent'in %100 dolması ve yeni müracaatların olması nedeniyle genişletilmesi veya yeni Teknokent kurulmasıyla ilgili yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

Toplantı; ilimizin, sanayi, ekonomi ve teknolojisine ilişkin kurul üyelerinin istişarelerde bulunmasıyla sona erdi.

Geçtiğimiz haftalarda da Bolu Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinesinde, Bolu TSO ev sahipliğinde düzenlenen ‘Sanayiciler ve İş İnsanları Buluşması’ toplantısına Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede katılım sağlamış ve Bolu’daki sanayi çalışmaları ve hedefler konusunda görüş alışverişi yapılmıştı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise toplantıda, TEKNOKENT’in büyütülerek Bolu Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması gerektiğine vurgu yaparak; “Patent başvurularımız var. Toplamda 110 adet patent danışmanlığımız var. 26 patent var; Üniversitemizin 3’ü uluslararası, 4’ü ulusal olmak üzere 7 adet kabul edilmiş patenti mevcut. Yine son 5 yıl içerisinde 51 milyonu geçen bütçeyle 450 proje yürüttük. Bu oldukça büyük bir sayı. Projelerin çıktıları, kısmen sanayiye yönelik kısmen de akademik personelimizin atama-yükselme şartlarına yönelik. Bunun haricinde üniversitemizin tanınırlılığını da oldukça geniş bir şekilde yaygınlaştırmış oluyoruz” bilgisini paylaşmıştı.

 

 

Editör: TE Bilisim