(Özel Haber: Oğuzhan EKE – Aslı Akış) – İstanbul’dan ayrılarak Bolu’ya yerleşen Necati Öztürk, ‘Penjing’ ve ‘Bonzai’ ismini verdiği keçileriyle, çocukları gibi ilgileniyor.

fot galeri gif

İstanbul’daki bir hastanede satın alma müdür yardımcısı olarak çalışan Necati Öztürk, büyük şehrin gürültüsünden ve koşturmacasından kurtulmak için 2022 Şubat’ta Bolu’ya yerleşti. Karacasu Beldesi’nde yaşamına devam eden Öztürk, çiftçilik faaliyetleriyle uğraşmaya başladı. Aldığı tavuk ve keçiler, yeni hayatını maskotu oldu.

Öztürk, dönüşüne dair, “Şubat sonunda İstanbul’dan geldim ben buraya. Kesin dönüş yaptım. Mart gibi de bunları aldım. Bunlar 7 aylık. Tavuklarım da var” dedi.

“BEN ONLARI ÖPE, KOKLAYA, SEVE BÜYÜTTÜM”

Aynı zamanda bonzai sanatçısı olan Necati Öztürk, her gün otlatmaya çıkardığı keçileriyle çocuğu gibi ilgileniyor. Keçilerini kucaklayan ve öpen Öztürk, keçileri ile arasındaki bağı, “Her gün 1’de çıkıyoruz. 2 saat, 3 saat buradayız. Buradaki otlar bize yetiyor.  Onlar benim keçim değil aslında, çocuğum gibi. Ben onları öpe, koklaya, seve büyüttüm. Bu hale getirdim. Ben bonzai sanatçısıyım. O bunun adı ‘Penjing’, onun adı da ‘Bonzai’ ama annem torunlarının ismini koyuyor tabi” diyerek anlattı.

Editör: Oğuzhan EKE