(Haber: Aynur Durukan) - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Bolu İl Başkan Yardımcısı Emrah Karakaya, “Bazı toplanma alanlarında inşaat var” dedi.

Bolu’nun deprem kuşağında olduğunu hatırlatan bir basın açıklaması yapan BTP Bolu İl Başkan Yardımcısı Emrah Karakaya, ciddi bir iddiayı gündeme getirdi. Bolu’da vatandaşın deprem konusunda yeterince bilgilendirilmediğini aktaran Karakaya, “Deprem konusunda okullarda belirli aralıklarla bilgilendirmeler yapılıyor ama halkımız yeterince bilgilendirilmiyor. Olası büyük bir depremde halkımız toplanma alanlarını bilmiyor. Bu toplanma alanlarında nasıl bir hazırlık yapıldı bilmiyoruz. Bu toplanma alanlarında ana ihtiyaçlara kolay ulaşılır durumda mı” dedi.

“İŞARET VE İŞARETÇİ BİLE BULUNMUYOR”

Karakaya, toplanma alanlarında inşaatlar olduğunu ifade ederek, “Bugün bazı toplanma alanlarını gezdiğimde gördüğüm manzara şu ki bazı alanlarda inşaat var. Çoğu park, bahçe ve Pazar alanı gibi yerler. Bu alanlarda toplanma alanı olduğuna dair bir işaret ve işaretçi bile bulunmuyor. Olası elektrik kesintileri için yeterli hazırlık var mı? Bizler bu konuların uzmanı değiliz ve aklımıza gelen birçok sorunun cevabını bulamıyoruz. Bu konu çok ciddi bir konudur ve yetkili kurum ve kuruluşların bu konuda sürekli bizlere bilgi vermesi şart” ifadelerini kullandı.   

Editör: Oğuzhan EKE