Ehliyet taşıma kuralı değişti! işte yeni kurallar...

(HABER: HURİ AFACAN) - Araç kullanırken trafik çevirmesine takılan sürücüler, ehliyetleri yanında olmaması durumunda 951 TL para cezası ödemek zorunda. Fakat yeni hayata geçirilen uygulama sayesinde ehliyet taşıma zorunluluğu sona eriyor.

Trafikteki polis çevirmesi için sürücüleri yakından ilgilendiren haber dikkat çekti. Ehliyet taşıma kuralında ise değişikliğe gidiliyor.

21 Eylül 2020'de başlatılan "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması, vatandaşlara yeni tip sürücü belgesi bilgilerini elektronik kimlik kartlarına entegre etme imkanı sunuyor. Trafikte ayrı bir ehliyet kartı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ‘Hayat Kimliğinle Kolay’ uygulamasıyla sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.

İKİ AYRI KART TAŞIMA ZORUNLULUĞU SON BULDU

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün uygulaması ile T.C. kimlik kartınıza ehliyet bilgileriniz aktarılabiliyor. Böylece iki ayrı kart taşımak zorunda kalmıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde trafikte yanınızda sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Her iki belgenin de yeni tip olması yeterli oluyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ