30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yapan S.S. Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Yoltaş büyük zaferi kutladı.

30 Ağustos Zaferinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasındaki en önemli aşamalarından biri olduğunu vurgulayan Ahmet Yoltaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığı ile Anadolu’nun Türk yurdu olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. Yıldönümünü kutluyoruz.

Türk milletinin tarih yazdığı kahramanlıklardan birisi olan 30 Ağustos Zaferi; milli birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihi bir ispatı olmuştur. Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş sonrasında ulaşılan bu zafer tüm dünya devletlerine de en büyük örnektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu zafer, Türk Milleti’nin bağımsızlık düşüncesinin, kudret ve kahramanlığının bir göstergesi, birlik, beraberliğimizin sarsılmaz nişanesi ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasındaki önemli aşamalarından birisi olmuştur.

Bilinmelidir ki;  dün olduğu gibi bugün de millet olarak geçmişten aldığımız ilhamla şehitlerimizin bizlere bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu milli birlik, beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecek, bizden sonraki nesillere de gurur duyacakları bir vatan bırakmak temel hedefimiz olacaktır.

Bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim