(Haber: Oğuzhan Eke) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, kızıl geyik avına ilişkin, “Özellikle zevk için yapılan avlanmalara toplumun şiddetle karşı çıkmasını gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Bolu’da 14 kızıl geyiğin, av turizmi kapsamında avlanması için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından av ücretleri yayımlandı. Kızıl geyik avının iptal edilmesi için, dava açıldı. CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu kızıl geyik avı konusuna değindi.

Türkoğlu, insanların doğayı işgal ettiğini belirterek, “Etrafında yaşayan canlıları sevmeyen, insanları da sevmez. Geyik de seveceğiz, kediyi köpeği de seveceğiz. Çünkü onlar bizim yaşamımızın bir parçası. Bana göre işgalci olan insanoğlu. Bizler o kadar fazla Dünya’yı paylaştığımız canlıların yaşam alanlarına taarruzda bulunuyoruz ki hani Allah katında bir adalet olsa en fazla günah insanoğlunda olurdu diye düşünüyorum. Özellikle zevk için yapılan avlanmalara toplumun şiddetle karşı çıkmasını gerekir diye düşünüyorum. Zaten sayısı da oldukça fazla olan canlılar değil geyikler.  Bizim kültürümüzde de geyiğin apayrı bir yeri vardır. Bolu’da da bu böyledir. Avlanır ama bir merhameti vardır. Merhamet duyar insanlar” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE