(Haber: Oğuzhan Eke) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Pirahmetler Köyü yakınındaki maden arama başvurusuna ilişkin, “Çalışmalar şehrimizin geleceği için bir an önce durdurulmalıdır” dedi.

Bolu’nun Pirahmetler Köyü yakınında altın araması yapılması için özel bir şirket tarafından ruhsat başvurusu yapıldı. Aramanın köye yakın bir bölgede, 1000 hektar alanda yapılacağı, Pirahmetler Köyü halkı tarafından dile getirildi. Bolu’nun gündemine düşen konuya dair CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz de açıklama yaptı.

“KENT MERKEZİNE SADECE 7 KİLOMETRE”

İl Başkanı Karagöz, bölgede madenciliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Türkiye’nin en güzel şehrimizde, kent merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Pirahmetler Köyü sınırında maden arama ruhsatının verilmesi kesinlikle kabul edilemez. Köy sınırından yaylalara kadar olan bin hektarlık alanda maden arama çalışmalarına başlanılması hem bizleri hem de bölgedeki vatandaşları tedirgin etmektedir. Köy halkına süreçle ilgili bilgi verilmemesi, madenin hangi yöntemle aranacağının açıklanmaması, doğaya verilecek zararın yanında büyük soru işaretleri barındırmaktadır” dedi.

“ORMANLARIN TALAN EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Karagöz, ormanların talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Vatandaşların içme suyu havzalarının da bulunduğu bin hektarlık alanda yapılacak çalışmalar şehrimizin geleceği için bir an önce durdurulmalıdır. Diken üzerinde yaşayan ve hiçbir yetkiliden bilgi alamayan Pirahmetler Köyü’ndeki vatandaşlarımızın yeşil alanlarını korumak için yanlarında olacağız. Gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız ormanların talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tahsin Mert Karagöz Pirahmetler Köyü

Editör: Oğuzhan EKE