Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Zuhal Toker Işın,  partisine ilişkin dile getirilen terör söylemlerine, “Cumhuriyet Halk Partisinin terörle hiçbir şekilde bir işbirliği yapması mümkün değildir. PKK’nın Terör Örgütü olduğunu biz her zaman, her yerde söyleriz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023 ortak yayının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 3. Sıra Milletvekili Adayı Zuhal Toker Işın oldu. Gündeme ilişkin mesajlar veren Milletvekili Adayı Toker, partisinin vaatlerinden bahsetti.

“BU HAKARET DİLİ BENCE ÇOK HOŞ DEĞİL”

Türkiye’nin ayrıştırıldığını ifade eden Milletvekili Adayı Toker, “Artık toplum ayrıştırıldı. Hep nefret söylemleri, hep karşısındakine hakaret dolu sözler, bunları ben çok yanlış buluyorum. Bu ülkede hepimiz kardeşçe yaşayabiliriz, farklı düşünebiliriz. Siyasi bakışımız farklı olabilir ama sonuçta birlikte hep beraber kardeşçe yaşamanın da bir yolunu bulmamız gerekiyor. Bu bizi iyi bir şeye götürmez birbirine düşman gibi olmuş insanlar. Eskiden böyle miydi? Eski siyasileri düşünün, birbirleriyle espriler yaparlar, kol kola girerler, aynı stüdyoya girip konuşabilirler, şakalaşabilirler. Şimdi bu yok yani. Nefret dili hep bir hakaret dili. Bunlar hepimizi geriyor. Zaten hayatın koşulları çok zor. Bir de üstelik böyle geliyorsunuz ekran karşısına geçtiğinizde de gergin bir ortam. Yani hakaret duymaktan da artık üzülüyoruz. Bu hakaret dili bence çok hoş değil. Ben sevgiden, kardeşlikten, birlikten yana, artık ortak bir dil bulmalıyız” dedi.

“GENEL BAŞKAN PKK TARAFINDAN SALDIRIYA UĞRADI”

Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilişkin dile getirilen terör söylemlerine tepki gösteren Toker, “Ben bunları tamamen bir algı yaratılarak, kasti yapıldığını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin terörle hiçbir şekilde bir işbirliği yapması mümkün değildir. PKK’nın Terör Örgütü olduğunu biz her zaman, her yerde söyleriz. HDP konusunda da mecliste grubu olan bir partidir. Bütün siyasi partiler buluşabilir. Ak Parti’de görüşüyor. Yani herkes görüşebilir. Mecliste grubu olan bir partiyi yok sayamayız ki ama onlarda kime isterlerse, kendilerinin arasında da bir ittifak var zaten. Bizimle bir ittifak halinde değiller. Onlar kime destek vermek isterlerse verirler. Oda onların en özgür hakkıdır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız Karadeniz’de bir PKK saldırısına uğradı. Orada bir asker şehit oldu. Yani hangi Genel Başkan PKK tarafından saldırıya uğradı. Eğer bir PKK ile bir işbirliği içerisinde olsak herhalde Genel Başkanımıza kimse saldırmazdı değil mi?” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK