Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Bolu’daki oy oranlarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu açıkladı. Türkoğlu, partisinin terörle itham edilmesine ilişkin, “Cumhuriyet Halk Partisi terör örgütleriyle iş birliği yapmaz. Mansur Yavaş’ın olduğu bir yerde, mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin en az yüzde 99’u Atatürkçü ve milliyetçidir. Türk bayrağının olmadığı yerde törenlere katılmayız” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023 ortak yayının konuğu CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu oldu. Gündeme ve siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkoğlu, yüzde 20 bandında olan oylarının yüzde 30’un üzerine çıktığı söyledi.

“1 MİLLETVEKİLİYLE İLGİLİ KAYGI TAŞIMIYORUM”

Bolu yerelinde yapılan anketlere göre 1 milletvekili çıkaracaklarını belirten Türkoğlu, “Yani bu düşünceyle yola çıktığımız zaman biz Bolu’da yüzde 30’un üzerinde, yüzde 34-35 civarında oy alabileceğimizi düşünüyoruz ama siyasette 1 saatte çok şey değişiyor. Belirleyici unsurlar, algılar çok önemli. O yüzden somut, gerçekçi baktığımız zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin çok büyük bir aksilik olmazsa yüzde 30-32 bandında oy alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. O anlamda ben 1 milletvekiliyle ilgili kaygı taşımıyorum. Ama iyi çalışırsak, 2 milletvekilini çıkartma olasılığımız çok yüksek” dedi.

“TERÖRİSTSE KAPATIN”

Yeşil Sol Parti ve HDP değerlendirmesi yapan Türkoğlu, hükümetin konuğu kendi yararına kullandığını belirterek, “Terör unsuru varsa kapatılsın” diyerek, “İlk önce HDP’nin, Yeşil Sol Parti’nin ya da Türkiye’deki herhangidir siyasi partinin tanımını iyi koymak gerekiyor. Bu partiler eğer bir suç odağıysa, yani terörle ilişkiliyse, alakalıysa bu partilerin faaliyetlerine devam ettirilmesi müsaade edenler; yargı mensupları, siyasi irade bu suçun ortağı. Çünkü bir yerde suç işleniyordur, siz de bunu biliyorsunuzdur ve bu konuyla ilgili müdahil değilsiniz. Yani kamu adına görevlerini yapması gereken kurumlar o zaman görevini yapmıyor demektir.  Burada iktidarın ikiyüzlülüğü ortaya çıkıyor. ‘Ben bu arkadaşlarla ilgiliysem terörist değil ya terörle ilintili değil, ben bu arkadaşlarla ilişki içerisinde değilsem, siyasi olarak ayrışıyorsam o zaman bu arkadaşlar terörist.’ Teröristse kapatın. Yani bu konuda mevcut iktidarın elini kolunu bağlayan hiçbir durum söz konusu değil. O güce sahip Sayın Cumhurbaşkanımız. Bütün milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırıp, yargı sürecini başlatabilirler. Ama iktidar, bunu seçimlerde muhalefet partilerinin tepesinde bir değnek gibi kullanmak için tutuyor” ifadelerini kullandı.

“YURTTAŞIMIZIN ENDİŞE OLMASIN”

Cumhuriyet Halk Partisinin terör örgütleriyle bir bağı olmadığının altını çizen Türkoğlu, “Kurucu bir parti Cumhuriyet Halk Partisi, terörle ilgili eyleme karışmış ya da ülkenin bölünmez bütünlüğüyle ilgili net bir şekilde fikir sahibi olan yapılarla işi olamaz. Cumhuriyet Halk Partisinin içi dışı bir… Çok dinamik bir üye yapısı var. Genel başkana diğer partilerde olduğu gibi sessiz kalmaz Cumhuriyet Halk Partisi. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleriyle, işte değiştirilmesi teklif dahi edilmez maddeleriyle eşdeğerdir. Bunlardan biriside ülkemizin üniter yapısı ve toprak bütünlüğüdür. O konuda hiçbir yurttaşımızın endişe olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi terör örgütleriyle iş birliği yapmaz. Cumhuriyet Halk Partisi teröre karışmış kişilerle, Osla’da, şurada burada pazarlık yapmaz. İktidar olduğu zaman da kamu görevlilerini bu konuda maşa olarak kullanmaz” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ MİLLİYETÇİDİR”

Mansur Yavaş’ı hatırlatan Türkoğlu, CHP’nin Atatürkçü ve milliyetçi bir yapıya sahip olduğunu işaret ederek, şu açıklamayı yaptı:

“Zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak ortakları veya içinde bulunduğu yapı buna müsaade etmez. Kendi üyeleri müsaade etmez bir, ittifak ortakları bu işin parçası. Şimdi Mansur Yavaş’ın olduğu bir yerde, Cumhurbaşkanı olduğu yerde böyle bir bölünmüşlüğe ya da müsaade edilebileceğini düşünebilir miyiz? Mümkün değil. Bugün genel başkanımıza çok yakın isimlerden birisi. Ki bu konuda Cumhuriyet Halk Partisinin ben sorgulanmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin en az yüzde 99’u Atatürkçü ve milliyetçidir. Ulusalcıdır. O yüzden biz Türk bayrağının olmadığı yerde yapılan törenlere katılmayız.”

Editör: Oğuzhan EKE