Bolu Belediyesi tarafından Çıkınlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 2 bin 900 metrekarelik pazaryeri için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninden sonra Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her ay düzenlenen Bizim Mahalle etkinliği yapıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinlerinin katıldığı açılış töreni dua ile başladı. Dua edilmesinin ardından pazaryeri kurdele kesilerek hizmete açıldı.

5.si açılan Çıkınlar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı 2 bin 900 metrekare kapalı alan sahip ve uzay çatı sistemi ile donatıldı. Pazaryerinin maliyeti 1.1 milyon TL olarak belirtildi.

Açılış töreninin ardından Çıkınlar Mahallesi Pazaryerinde Bizim Mahalle etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte ilk konuşmayı Çıkınlar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaçar yaptı. Kaçar, Çıkınlar Mahallesi için yapılan hizmetlerden ötürü Bolu Belediyesine teşekkür etti. Kaçar şöyle konuştu; “Bugün bu pazaryerinin açılışında bulunmaktan büyük gurur ve keyif duymaktayım. Mahallemizi güzelleştirmek için belediyemizin yaptığı çalışmalara bir yenisini daha eklemiş olmasından dolayı mutluyum. Şimdiye kadar belediye başkanımız nezdinde Bolu Belediyemiz tarafından Bolu’ya birçok proje hayata geçirilmiştir. Bunlardan bazıları 15 Temmuz Şehitler Parkı, parkın içinde 1600 kişilik cami, yollarımızın asfaltlanması ve sokaklarımızın parke taşı yapılması, doğalgazın gelmesidir.

Pazarcılarımızın, buradan ekmek parasının çıkartan vatandaşlarımızın daha temiz bir yerde bulunsun, buradan alışveriş yapan vatandaşlarımız daha sağlıklı şartlarda alış veriş yapsın diye uğraş verdik. Pazaryeri sayesinde yağmurlu ve sıcak havalardan vatandaşlarımız ve esnaflarımız etkilenmeyecek.”

Bizim Mahalle etkinliğinin devamında, Bolu Gençlik Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı sporcular tarafından Jimnastik gösterisi sergilendi.

Daha sonra Bolu Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü Trabzon yöresi Kız Ekibinin Folklor gösterisi sergilendi.

Programda son konuşmayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptı. Yılmaz, Bolu Belediyesi tarafından Çıkınlar Mahallesinde yapılan faaliyetleri aktardı. Başkan Yılmaz şunları söyledi; “Bolu’nun Çıkınlar Mahallesi en geri kalmış en geniş mahallesi. Allah’a şükürler olsun ki yollara biz buradan başlamıştık ve şu an çevre yolu yaparken, işin başında duran gençlerimiz buradalar. Adım adım işleri takip ettik. Yaptığımız her hizmette muhtarlarımızın gayretleri var. Köşede silahla bekleyen arkadaş da burada galiba oradan yol geçirtmek istemeyen. Ama daha sonra iyi oldu diyen. Büyük bir telaş, büyük bir uğraş ve büyük bir heyecanla sizlere hizmet etmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Muhtarlarımız bizim mihenk taşımız. Mevcut muhtarımızla belki de Bolu’nun hatta Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisini Çıkınlar Mahallesi’ne kazandırdık. 11 ayda bir camii bitti, Çıkınlar Mahallesi’nin bereketi arttı. Onun yanına 15 Temmuz Şehitler Parkı’nı inşa ettik. Bugün ise 5’nci kapalı semt pazarımızın bugün açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca yine bir camiinin daha yapımına başlandı. Allah nasip ederse, sizlerde desteğinizi sürdürürseniz bu hizmetlerin arkası kesilmeyecek. Gelecekte Çıkınlar Mahallesi’nin köy görüntüsünden çıkarak, modern bir şehir kimliğine kavuştuğunu hepimiz göreceğiz.”

Bizim Mahalle etkinliği Çıkınlar sayısının dağıtımı ve stantların gezilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim