(HABER: ASLI AKIŞ) Bolu Yeşilay Şubesi üyeleri “Temiz Çevre, Temiz İnsan” sloganıyla Dünya Çevre Temizlik Günü'nde Gölköy'de ‘Çöp Toplama’ etkinliği düzenledi.

Dünya Çevre Temizlik Günü'nde dolayısıyla Yeşilay Bolu Şubesi Gölköy mesire alanında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Ellerine eldivenleri geçirdiler, piknikçiler tarafından bırakılan çöpleri bir bir temizlediler.  Yaklaşık olarak 30 poşet çöp topladılar.

Etkinliğin ardından daha temiz bir çevrede yaşamımızı sürdürebilmek için her bireye görev düştüğünün altını çizen Yeşilay Bolu Şube Başkanı Dr. Bayram Erden; “Yönetim kurulu, üye ve gönüllülerimizle birlikte çevre temizliği yaptık. Temizlik esnasında daha iyi anladık ki çevremize karşı daha duyarlı olmalıyız. Maalesef doğamızı ve çevremizi kirletiyoruz. Bunu her yerde görmek mümkün. Çevrisini pisleten insanların yarınlarımızı, geleceğimizi hiç düşünmeden sadece kendi arzuları için yaşadıkları anlaşılıyor. Yediği, içtiği, tükettiği ürünleri geri dönüşüme atmak yerine çevresine atan insanlarımıza hatırlatmamız gereken çok şeyler var” şeklinde konuştu.

“BAŞKA BOLU'MUZ, TÜRKİYE'MİZ VE DÜNYAMIZ YOK”  

Sağlıklı insan ve toplumun ancak temiz bir çevre ile gelişebileceğine dikkat çeken Başkan Erden; “Hiç kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı yok. Doğamıza ve çevremize sahip çıkmalıyız. Başka Bolu'muz, Türkiye'miz ve Dünyamız yok.  Sağlıklı insan ve sağlıklı toplum ancak temiz çevrede yaşayıp gelişebilir. Bu nedenle Temiz Çevre, Temiz İnsan sloganını Yeşilay olarak gür bir sesle dile getiriyoruz. Bu anlamlı etkinliğe vakit ayıran değerli Yeşilay Bolu Ailesine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Renkli görüntülerin de oluştuğu çöp toplama etkinliği günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.