(Haber: Oğuzhan Eke) - AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu’nun ilçelerine ulaşım sağlayan yollara ilişkin detaylı bilgi verdi. Coşkunyürek, “Bolu’muza ulaştırma alanında yaptığımız eserlerle hep beraber kazanacağız” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Bolu’yu ziyaret etti. Bolu’da Güney Çevre Yolu açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek de yer aldı. Coşkunyürek, programda yaptığı konuşmasında Bolu’nun ilçelerine giden yollar ve yollarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hangi ilçe yollarının yatırım programına alınması için başvuruları olduğunu ifade etti. Coşkunyürek’in konuşması şöyle:

SEBEN – KIBRISCIK YOLU

“Türkiye’de bu değişim ve dönüşüm yapılırken bolumuzda da değişim ve dönüşüme hepimiz vesile olduk ve ciddi bir mesafe aldık. Başta ilçe yollarımız olmak üzere Bolu’da birçok çalışmayı belli bir noktaya getirdik. Az bir kısmı tamamlandıktan sonra hizmete girecek olan bir veya iki yolumuz var onlarda bittiği zaman başta bütün ülke yollarımız konforlu standardı yüksek hale gelmiş olacak.  Sebenli vatandaşlarımız beklemiş olduğu, Seben Kıbrıscık yol ayrımı Seben’e kadar olan kısmı yapımı var son 6 km’lik kısmı kaldı. İnşallah bu senede bu kısmı ayrılan ödenek ile tamamlarsak Kıbrıscık yolunu tamamlamış olacağız.

BOLU - MUDURUNU YOLU

Bolu Mudurnu yolumuzun yüzde 95‘i tamamlandı. İnşallah yüzde 5’lik kısmını da kısa sürede tamamlayıp tamamını hizmete açmış olacağız. Yapılan yollar görüldükçe de ardı ardına geliyor.

MUDURNU – GÖYNÜK YOLU

Bolu’muzda takip ettiğimiz ve bakanlığımıza ilettiğimiz konuları başlıklar halinde arz etmek istiyorum.  Mudurnu Göynük yolumuz bu dönemde bitirdik ama bu yolun sıcak kaplama noktasında bir talebimiz oldu. İnşallah bunu programa aldığımız zaman daha güzel bir yola kavuşturmuş olacağız. Diğer ikincisi Göynük ile Eskişehir Sarıcakaya arasındaki programa aldığımız yaklaşık 50 kilometrelik yolun projesi tamamlandı. İnşallah yatırım programına alınma konusunda desteklerinizi bekliyoruz.

TAŞKESTİ YOLU

Diğer bir talebimizde Taşkesti arasındaki yaklaşık 16-17 kilometrelik karayolları ağ yoluna aldırdık. Sayın bakamımıza huzurlarınızda teşekkür ederim. Bu yolun yenilenmesi konusunda proje çalışması yapılıyor. Bölgemiz böyle bir adım attı. İnşallah bu yolunda yeniden yapılması konusunda bir talebimiz var.

BOLU - KIBRISCIK YOL AYRIMI YOLU

Yine Seben Kıbrısçık yol ayrımına kadar Bolu Karacasu’dan olan bağlantı yolumuz var bu da çok önemli. Bunun projesini karayolları 4.Bölge Müdürlüğümüz yaptı. İnşallah bununda yatırım programı yapma konusunda desteklerinizi istiyoruz.

GÖKÇESU – MENGEN YOLU

Bolu Gökçesu - Mengen arasında bir yolumuz var. Bunun da projesi tamam inşallah bu yolu da yatırırım konusuna aldığımız zaman önemli bir işi yapmış olacağız. Çünkü bu yol aynı zamanda kuzeyde Zonguldak’ı bağlayan bir yolumuz onun için önem arz ediyor.”

Editör: Oğuzhan EKE