(HABER: ASLI AKIŞ) - BAİBÜ Genç Yeşilay Topluluğu “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 kişiyle Yeşilay Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü” etkinliği gerçekleştirdi.  

Etkinliğe; Yeşilay Bolu Şube Başkanı Dr. Bayram Erden, Genç Yeşilay Komisyonu Başkanı Semih Öztürk, BAİBU Genç Yeşilay Topluluk Başkanı Yusuf Avcı, Başkan Yardımcısı Dila Demirkan, Topluluk Eğitim Sorumlusu Meliha Nur Gökçe, Topluluk Etkinlik Organizasyon Sorumlusu Yavuzhan Çoban, Bolu Yeşilay ve kadın komisyonu üyeleri ile BAİBU Genç Yeşilay Topluluğuna üye gençler katılım gösterdi.

BAİBÜ Genç Yeşilay Topluluğu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günlerinde stant açarak yüzlerce üniversiteliyi bilgilendirmiş hem gönüllülük hem üyelik çalışmaları yaparak üniversiteli gençleri “YEŞİLAY” ailesine kazandırmıştı.

Genç Yeşilay Komisyonu Başkanı Semih Öztürk de “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 kişiyle Yeşilay Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü” etkinliği planlaması yaparak Abant’ta BAİBÜ Genç Yeşilay Topluluğu gönüllü üyelerini bir araya getirdi.

fot galeri gif

DOĞANIN GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETTİLER

BAİBÜ’yü kazanıp ilimize yeni gelen ve genç Yeşilay ile buluşan gönüllü öğrencilerle Abant’tın 1500 metreye ulaşan yaylalarında doğanın güzelliklerini keşfetti, 9,5 kilometrelik yürüyüş yaptı.

Yeşilay Bolu Şube Başkanı Dr. Bayram Erden, yürüyüş hakkında bilgiler vererek;  “Yeşilay Bolu Şubesi ve BAİBÜ Genç Yeşilay Topluluğu olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 Genç Yeşilaylımızla “Doğa Yürüyüşü” gerçekleştirdik” dedi.

“ATATÜRK, CUMHURİYETİMİZİ TÜRK GENÇLİĞİNE EMANET ETMİŞTİR”

Erden, Atatürk, Gençliğe Hitabe’sinden alıntılama yaparak; “Aziz Atatürk, Gençliğe Hitabe’sinde söze “Ey Türk Gençliği !” diyerek başlamış ve “Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözleriyle Cumhuriyetimizi Türk gençliğine emanet etmiştir. Bu şuur ve bilinçle bugün Cumhuriyetimizin 100. yılı için atan kalbimizi rota haline getirerek toplam 9,5 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Sağlıklı yaşam için Abant’ın 1500 metreye ulaşan yaylalarına çıkarak Bolu’muzun güzelliklerine bir kez daha şahit olduk.” İfadelerine yer verdi.

“CUMHURİYETİMİZİN NİCE 100 YILLARI İÇİN İYİ Kİ VARSIN YEŞİLAY!..”

Genç Yeşilaylı Gençleri her türlü bağımlılık türlerinden korumak amacıyla farklı etkinlikler yaparak bilgilendirmeye devam edeceklerinin altını çizen başkan Dr. Erden; “Gelişmiş bir Cumhuriyet için bağımlılıklardan uzak, sağlıklı ve milli değerlerini önceleyen bir gençliğe sahip olmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşünceleri kendileri için ülkü edinmiş BAİBU kardeşlerimizle sosyal ve eğitsel çalışmalarımıza her platformda devam edeceğiz. Gençlerimizi tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından uzak tutabilmek için akran eğitimlerimize yurtlarımızda ve tüm fakültelerimizde gerçekleştireceğiz. Cumhuriyetimizin nice 100 yılları için İyi ki varsın Yeşilay!” şeklinde konuştu.

Bağımlılıklara karşı toplumun bilincini artırmak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş sonunda gençlere ikramda bulunuldu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ