(HABER: ASLI AKIŞ) -Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bolu Ailenin Gücünü Konuşuyor” mottosuyla düzenlenen Aile Çalıştayı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla tamamlandı.

foto galeri gif

 Ülkemizde Ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca düzenlenecek olan 8. Aile Şurasına katkı sağlamak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın koordinesinde 81 İl’de Aile Çalıştayları düzenleniyor.

 AKADEMİSYENLER AİLE ÇALIŞTAYINA BÜYÜK KATKI SUNDU

Bu kapsamda  Prof. Dr. Hamit Coşkun moderatörlüğünde gerçekleştirilen Bolu Aile Çalıştayı’nda; “Aile Eşitlik ve Adalet” konusunda Dr. Öğr. Üyesi Fethi Kılıç, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah” konusunda Doç. Dr. Cengizhan Yıldırım, “Aile, Hayat Boyu Gelişim Öğrenme” konusunda Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil, “Aile, Çevre ve İklim” konusunda Fatma Öztürk, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme” konusunda Prof. Dr. Hamit Coşkun ve Dr. Öğr. Üyesi Cantürk Akben ve “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konusunda Prof. Dr. Emre Şenol Durak konuşma ve moderatörlük yaptı.

Gün boyu süren çalıştay sonunda grup moderatörleri tarafından çalıştayın rapor sonuçları değerlendirme toplantısına katılan protokol ve misafirlerle paylaşıldı.

Kapanış konuşmasında Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin; “Türkiye Yüzyılı için ‘Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye’ anlayışıyla Bakanlık olarak ailenin korunması ve güçlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”  Sayın bakanımızın çizmiş olduğu bu vizyon doğrultusunda Gücünü milletten alan devlet anlayışıyla birey, aile ve topluma yönelik sosyal politika ve sosyal hizmetler alanında çalışmalarımıza her gün bir yenisini ekleyerek devam ediyoruz.

Sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması noktasında çalışmalara devam edeceğiz.  Çalıştayımızın katılımcılar arasındaki açık iletişim ve işbirliği başarısını belirledi. Çalıştayın sonunda, öğrendiklerimize, çıkardığımız derslere ve kazandığımız deneyime odaklanma zamanı geldi. Bu çalıştayın bize sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Katılımcılara katılımlarından ve sunmuş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Çalıştayın sonunda Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Bolu Ailenin Gücünü Konuşuyor” çalıştayına katılanlara teşekkür belgesi verdi.

Editör: Oğuzhan EKE