(HABER MERKEZİ)- Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem korkusu yaşamak istemeyenlerin hangi şehirlerde ikamet etmesi gerektiğini tek tek sıraladı...

Jeofizik Yüksek Mühendisi, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem riski en az olan illeri açıkladı. 6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş ve çevresindeki sarsıntılar sürerken uzmanlar Yüksekova depremlerine de dikkat çekiyor. Marmara'da uzun yıllardır süren deprem endişesi de devam ediyor. Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu fay hatlarının üzerindeki onlarca şehirde de benzer endişeyi yaşıyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu korku olmadan hangi şehirlerden yaşanabileceğini açıkladı. Prof. Dr. Ercan, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

DOKUZ ŞEHRİ SIRALADI

- Depremde öncelikle yıkılan yapılar; dar gelirliler ile yaşlıların barındığı yaşlı yapılardır. Deprem varsılların sorunu değildir.

- Hiç bir bilimsel dayanağı olmasa da, İstanbul'da her an deprem olacak denilir, sürekli korku salınırsa; kimisi kenti terk eder, parası olan yeni yapı satın alır, çaresizlerin ruhsal durumu bozulur. Bunu kim ister?

- Deprem korkusu yaşamak istemeyenler; Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Zonguldak'a taşınabilir. Bol yeşillik ile oksijen, deniz, balık, içten dostluk, güvenli yaşam. Daha ne istenir ki?

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ