Bolu Valiliği teşviki ile kurulan arama-kurtarma derneklerine ekipman sağlanması için İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğüne’ ne Bolu’dan sunulan 3 projeye 3 Milyon TL destek verildi. Bolu Valisi Erkan Kılıç; “Bolu’da 19 arama kurtarma derneği kurduk. Bolu SAK, ATAK ve MEB AKUB’a 1’er milyon olmak üzere toplamda 3 milyon proje desteği verildi” dedi.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu Valiliği öncülüğünde Bolu Sağlık Afet Arama Kurtarma Derneği (SAK), Bolu Eğitim Arama Kurtarma Derneği (MEB AKUB) ve Bolu Adalet Teşkilatı Arama Kurtarma Derneğine (ATAK) arasında protokol imzalandı. Kurulan dernekler AFAD koordinesinde 25 kişilik ekiplerle arama kurtarma alanında teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamladı.

Abant toplantı salonunda düzenlenen protokol imza törenine; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Vali Yardımcıları Abdullah Abid Öztoprak ile Abdullah Şen, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı, kurum yetkilileri, STK ve arama kurtarma dernek başkanları katılım sağladı.

“BOLU’DA 19 ARAMA KURTARMA DERNEĞİ KURDUK”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin akabinde Bolu’da 19 arama kurtarma deneği kurulduğuna işaret ederek; “Bolu’da arama kurtarma dernek sayısı azdı.  Araç gereç sayısı da dernek sayısı da yeterli değildi. Bu konuda bir çalışma içerisine girdik. İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’ ya konuyu intikal ettirdik.  Bolu’da 19 arama kurtarma derneği kurduk. Her birinin personel yapılanması tamamlandı. AFAD üzerinden eğitimler verildi. 2. Etap eğitimleri de AFAD başkanlığı tarafından yapılacak.” şeklinde konuştu.

“ARAÇ GEREÇLERİ TEDARİK EDECEĞİZ”

İçişleri Bakanlığına sunulan projelerle kurulan derneklere verilen destek miktarı hakkında bilgi veren Vali Kılıç; “Bolu Sağlık Afet Arama Kurtarma Derneği, Bolu Eğitim Arama Kurtarma Derneği, Bolu Adalet Teşkilatı Arama Kurtarma Derneğine 1’er milyon olmak üzere toplamda 3 milyon proje desteği verildi. Projelerle aslında bu derneklerin deprem anında kullanacakları araç gereçleri tedarik edeceğiz.” dedi.

“600 BİN TL DESTEK GELDİ”

Vali Kılıç, Bolu Valiliği olarak depremden sonra kurulan derneklere araç- gereç ve ekipman desteği için yardım kampanyası düzenlendiğinde de işaret ederek; “Hayırseverlerimizden kampanyadan yaklaşık 600 bin TL destek geldi. Bu gelen destek ile birlikte 4 derneğimize AFAD Başkanlığımızdan tedarik ettiğimiz arama kurtarma için gerekli olan ekipmanları da vererek bunları destekliyoruz.

Kurulan arama kurtarma derneklerine gerekli desteklerin verilmesi noktasında çalışmalar yürütüleceğinin de altını çizen Vali Kılıç; “İl bazında 8 tane arama kurtarma derneğimize eğitimleri verildi. Deprem anında kullanacakları araç gereç, ekipmanları da bu projeler ve hayırseverlerimizin desteği ile tamamlayacağız. İmzasını atacağımız protokolle ilimizdeki 8 arama kurtara derneğimiz afet olduğu zaman oraya personeli ve araç gereçleriyle, ekipmanlarıyla müdahale edebilme imkan ve kabiliyetine sahip olacaklar.  Depremden ders aldık, güçlü bir yapı kurduk. İnşallah daha da artıracağız. Sayın bakanımız Süleyman Soylu, tüm dernek, STK, kamu kurumu müdürlerimiz ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Önemli ve güçlü bir destek verdiler.” açıklamasında bulundu.

İlimizde kurulan Arama ve Kurtarma Dernekleri ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarında bulunacak her türlü maddi ve manevi yardım sağlayacak.