Maddi ve manevi desteğiyle her zaman BAİBÜ’nün yanında olan, merhum İzzet Baysal’ın kurup Bolululara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı’nın dereceye giren mezunlarımızı ödüllendirdiği geleneksel mezuniyet ödül töreni, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı.

2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet ödül töreninde, üniversite sıralamasında lisans ve önlisans düzeyinde ilk 3’e giren öğrenciler ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birincilerine takdirname ve ödülleri verildi.

Törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Him, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Kamil Gürel, Genel Sekreter İhsan Ağcan, Bolu Belediye Başkan Vekili Rasim Özdemir, İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyet üyeleri, dekanlar, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile mezunlarımız ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Him, üniversitemizin, sayıları 90 binleri bulan mezunları arasına bugün yeni mezunlarımızı eklemenin mutluluğunu yaşadığımızı vurgulayarak, “Öncelikle üniversitemizin geleceği olan bu pırıl pırıl gençlerimize güvendiğimizi ve onlarla gurur duyduğumuzu vurguluyor; onların yetişmesinde en büyük paya sahip olan kıymetli ailelerine ve deneyimlerini en iyi şekilde paylaşan öğretim elemanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu gurur tablosunun banisi, başta üniversitemiz olmak üzere Bolumuza sayısız eser kazandıran, açtığı çığır ile birçok hayırsevere ilham olan büyük hayırsever İzzet Baysal’ı rahmet ve şükranla anıyorum. Bu vesileyle İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Amcamıza ve mütevelli heyet üyelerine, hem üniversitemize hem de Bolumuza sundukları katkılardan dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNA KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Ülkemizin Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun, nitelikli ve erdemli insan yetiştirmeye 30 yılı aşkın tecrübe ve birikimleriyle devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Him, “Öncelikle çalışma planımızı devletimizin Türkiye Yüzyılı vizyonuna azami katkı sağlamak amacıyla yaptığımızı vurgulamak isterim. Hem bu hedeflere ulaşmaya katkı sunmayı hem de öğrencilerimize bu misyonu vermeye gayret ediyoruz. Vakıf destekli devlet üniversitesi olarak 3’üncü bir yüksek öğrenim modelinin ilk örneği olan üniversitemiz, devletimizin imkanlarına ek olarak üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal ve çok değerli hayırseverlerimizin yatırımlarıyla kısa sürede nitelikli bir fiziki yapı ve teknolojik donanıma ulaşarak, öğrencilerine iyi bir eğitim ortamı sunmaktadır. Başta İzzet Baysal Vakfı olmak üzere hayırseverlerinden aldığı güçle yıldan yıla gelişerek, ülkemiz yüksek öğrenimine büyük katkı sunan üniversitemiz, bu özelliği ile artık Hayırseverler Üniversitesi olarak anılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Aydın Him, sözlerini şöyle sürdürdü: “YKS tercihlerindeki doluluk oranları göstermiştir ki, yüksek öğrenimde 30 yılı aşkın köklü ve kurumsal seviyemiz, kalite ve öğrenci odaklı eğitim anlayışımız ülkemiz gençleri tarafından teveccüh görmekte ve her yıl lisans ve önlisans bölümlerinde yüzde 100’e yakın bir doluluk oranına ulaşmaktayız. Bu teveccüh üniversite yönetimi olarak bizlere gurur vermiş ve sorumluluğumuzu artırmış; Bolumuz adına da bizleri sevindirmiştir.”

“ÜNİVERSİTEMİZİN SAĞLADIĞI NİTELİKLİ EĞİTİM SAYESİNDE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

Üniversite birincisi Ledi Mikaledze’nin yurt dışında olduğu için katılamadığı törende Üniversite öğrencileri adına konuşmayı ikincilikle bitiren Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Seniha Kalaycı yaptı. Kalaycı; “Üniversite hayatını başarıyla tamamlamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyken tüm mezun arkadaşlarım adına bu kürsüde sizlerle olmanın onurunu yaşıyorum. Büyük hayallerle çıktığımız bu zorlu ve bir o kadar da keyifli yolu bugün burada sonlandırıyor ve sevgili okulumuza pek çok anımızla birlikte veda ediyoruz. Biliyoruz ki bu veda, yeni bir yolun başlangıcıdır.” şeklinde konuştu.

Kalaycı, konuşmasının ardından birinci öğrenci yerine yaş kütüğüne dönem plakasını çaktı.

“HEDEFLERİMİZİN EN GÜZEL SONUÇLARI MEZUNLARIMIZ OLUYOR”

İzzet Baysal Vakfı Müdürü Gürbüz Ertem ise, Vakıf Başkanı Ahmet Baysal’ın mesajını okudu. Baysal mesajında; “İzzet Baysal Vakfı, sağlık ve eğitime destek olmak amacıyla kurulduğu günden bu yana, şu anda burada olduğumuz üniversitemiz dışında eğitime birçok kez destek vermiş ve sayıları giderek artan birçok kalıcı eser kazandırmıştır. Bugün mezun olan siz öğrenciler, bu hedefimizin en güzel sonuçları oluyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugün burada dereceye girerek mezun olan öğrencilerimizi içtenlikle kutluyor aynı zamanda da iş ve sosyal yaşamlarında sonsuz başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren kıymetli eğitimcilerimizi ve emek veren ailelerinizi tebrik ediyorum. Sayın Rektörüm Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı da başarılı bir akademik yılı kapamış olmasından dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“MEZUN HER BİR ÖĞRENCİMİZ BOLU ELÇİSİDİR”

Bolu Belediye Başkan Vekili Rasim Özdemir ise “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden mezun olan her öğrencimiz, bir Bolu elçisidir. Böyle bir üniversitenin Bolu’da olmasından ve başarılarından çok memnun oluyorum. En büyük hayırseverimiz, İzzet Babamız’ın ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZDE YABANCI ÖĞRENCİ SAYILARINI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR. KABUĞUMUZA ÇEKİLEREK EKONOMİK OLARAK GELİŞEMEYİZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, kendimizi dijitalleşen dünyanın koşullarına göre dizayn etmek zorunda olduğumuzu anlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Türkiye Yüzyılı bunun için son derece önemli. Ne kadar güçlü ve donanımlı olursak, adımızı bu yeni yüzyılda çok daha fazla duyuracağız.” dedi.

Üniversitelerin bulundukları il için önemine vurgu yapan Vali Kılıç, “Üniversiteler ilin lokomotifi oluyor. İlimizde 30 bini aşkın öğrenci var ve bunun 3 bini yabancı uyruklu. Üniversitemizin birincisi de Gürcistan uyruklu bir öğrenci. Bolu ve üniversite olarak mutlaka ülke dışına açılmamız gerekiyor. Dünyada gelişmiş olan ülkelerin hepsi dışarıyla entegre bir şekilde, güçlü ilişkiler içinde.  Kabuğumuza çekilerek ülke olarak başarılı olmamız sınırlı olur. İngiltere eğitim alanında ekonomik olarak katkı alan ülke konumunda. Eğitimden yaklaşık 25 milyar dolar ülkeye para girişi oluyor. Bizim de yabancı öğrenci sayılarını artırmamız gerekiyor. Bolu’yu mutlaka üniversiteyle birlikte dışarıya açmamız gerekiyor. Gelişmiş ülkeler bizim yetişmiş insanımızı almaya çalışıyorlar. Çünkü bu son derece önemli. Az olsun, küçük olsun, bizim olsun dediğimiz anda torunlarımıza da ihanet etmiş oluruz. Kendi içimize çekilerek büyük bir devlet olmamız mümkün değil.” diye konuştu.

DERECEYE GİREN MEZUNLAR

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri, akademisyenler ve İzzet Baysal Vakfı mütevelli heyet üyeleri tarafından verildi. 

Üniversitemizin lisans düzeyinde birincisi Fen Edebiyat Fakülltesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ledi Mikeladze oldu. Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği öğrencisi Seniha Kalaycı ikinci ve Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsa Sayın üçüncü oldu.

Önlisans düzeyinde üniversite birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğünü Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri paylaştı. Üniversite birincisi İç Mekan Tasarımı öğrencisi Esila Ateş, ikincisi Grafik Tasarımı öğrencisi Gülçin Alpteker ve üçüncüsü İç Mekan Tasarımı öğrencisi Berşan Akan oldu.

İZZET BAYSAL VAKFI ÖDÜLLERİ

İzzet Baysal Vakfı tarafından lisans düzeyinde üniversite birincisine 25 bin TL, ikincisine 15 bin Tl ve üçüncüsüne 10 bin TL; önlisans düzeyinde üniversite birincisine 15 bin Tl, ikincisine 10 bin Tl ve üçüncüsüne 5 bin TL ödül verildi. Ayrıca, fakülte ve yüksekokul birincilerinin her birine 4 bin TL ve meslek yüksekokulu birincilerinin her birine 2 bin TL ödül verildi. Dereceye giren tüm öğrencilere takdirname, Nutuk, Türk Bayrağı ve İzzet Baysal Vakfı yayınları armağan edildi.

Törende, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri müzik dinletisi sundu. Öğrencilere Rektör Vekili Prof. Dr. Aydın Him tarafından teşekkür belgesi verildi.

foto galeri gif

Editör: Servet GÖKÇEK