Diyanet Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, yaz Kur’an kurslarının sona ermesine ilişkin, “İmam-Hatip, Müezzin kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber: Emine Arzu Bayseç

Yeni eğitim – öğretim yılının yaklaşmasıyla beraber yaz kuran kursları sona erdi. Bolu’da yüzlerce genç Kur’an ve dini bilgiler eğitimleri aldı. Diyanet Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, kursların başarılı şekilde sona ermesine ilişkin kutlama mesajı yayımladı.

Her yıl milyonlarca gencin, kurslarda Kur’anı öğrendiğini belirten Afacan, “Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği ‘Yaz Kur'an Kursları’ 6 haftalık eğitimin ardından sona erdi. Yaz tatili süresince kurslara katılan çocuklarımıza büyük bir özveri ile Kur’an ve dini bilgiler dersleri veren din görevlilerimizi ve kurslara katılan çocuklarımızı tebrik ederiz. Eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakarlık yaparak Yaz Kur’an kurslarına gönüllü olarak gelen ve yüce kitabımız Kur’an’ı Kerimi ve dini bilgiler öğrenmek için emek harcanan güzel yavrularımızı tebrik ediyoruz. Her yıl bu kurslarda çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğreten İmam-Hatip, Müezzin kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize üstün gayretlerinden ve fedakarlıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl da çocuklarımızın Yüce kitabımızı ve dinimizi öğrenmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Tatil dahi yapmadan camilerde kurslarda çocuklarımız için eğitim vermeye devam ettiler” dedi.

Bir hadisi şerif örneği veren Afacan, “Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim ve onun içeriği ile tanıştırmak, dini bilgileri doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından açılan yaz Kur’an Kurslarında görev alan bütün din görevlilerimizi ve çocuklarımızı Peygamber Efendimizin (SAV) ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.’ hadisi şerifindeki müjdeye mazhar olmalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE