Bolu Diyanetsen, Sezan Aksu’nun şarkısında geçen ifadeler için, “Müslümanlara kinlerini sanat adı altında kusan zihniyeti ve icracısı Sezen Aksu’yu şiddetle kınıyorum” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısında, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e.” sözleri yer alıyor. Söz konusu ifadelerle ilgili birçok kesimden Sezen Aksu’ya tepki yağdı. Bolu Diyanetsen de sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Şarkının hiçbir sosyal medya ortamında oynatılmaması için suç duyurusunda bulunduklarını dikkat çekilen açıklamada, “Dini değerlerimize ve inançlarımıza hakareti sanat olarak gösteren, ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem (a.s)'a ve Hz.Havva 'ya ‘Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e’ diyerek hakaret eden, İslam’a ve Müslümanlara kinlerini sanat adı altında kusan zihniyeti ve icracısı Sezen Aksu’yu şiddetle kınıyorum. Sosyal medya ve değişik platformlarda oynatılmaması için tüm savcılarımızı ve hukukçularımızı göreve davet ediyor, suç duyurusunda bulunuyorum…” ifadeleri yer aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim