AK Parti Bolu İl Başkanlığı görevinin ardından AK Parti Doğu Anadolu Bölgesi Koordinatörlüğü görevini de başarılı bir şekilde yürüten Nurettin Doğanay, 2023 Genel Seçimlerinde, Güçlü Türkiye Yüzyılı destanını yazmak, Bolu’ya ve ülkeye hizmet etmek amacıyla çıktığı bu yolda, AK Parti’den Bolu Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

HABER: ASLI AKIŞ

Doğanay’ın, AK Parti İl Başkanlığı binası toplantı salonunda düzenlendiği basın toplantısına Ak Parti İlçe Belediye Başkanları, il teşkilatı, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. Doğanay’ı annesi Şerife, babası Sezai Doğanay, eşi Gülistan Doğanay, kızı Yasemin oğlu Sezai Doğanay da yalnız bırakmadı. Annesi ve babası, Doğanay’ı dinlerken gözyaşlarını tutamadı.

Geçtiğimiz haftalarda “14 Mayıs 2023’te yapılacak olan genel seçimler öncesi Bolu’dan AK Parti milletvekili aday adayıyım. İnşallah aday adaylığımı süreç başladığında resmi olarak parti binamızda açıklayacağım” ifadeleriyle paylaşımda bulunan Doğanay, partisinin il başkanlığında coşkulu bir kalabalık ve görkemli bir adaylık açıklamasında bulundu.

“GÖREVLERİN HEPSİ BOYNUMDA BİR ŞEREF MADALYASIDIR”

15 yıldır aralıksı bir şekilde AK Parti’nin her aşmasında görev yaptığını vurgulayarak konuşmasına başlayan Doğanay, “3 dönem siyasi hukuk işler başkanlığı, mali işler başkanlığı, seçim işler başkanlığı ve daha sonrasında da 6 yıl gibi kesintisiz bir süre AK Parti il başkanlığı yapmak şerefine nail oldum. Ondan sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirleriyle Doğu Anadolu bölgesinde koordinatör olarak görev yapmaya başladım. Bu yaptığım görevlerin hepsi boynumda bir şeref madalyasıdır. Onun için bununla ne kadar övünsem, ne kadar gurur duysam azdır” dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Doğanay, bu güne kadar pek çok kişinin kardeşi, abisi ve evladı gibi sıfatlar edindiğini de belirterek; “15 yıllık süre içerisinde kiminizin Nurettin Abi’si, kiminizin Nurettin kardeşi, kiminizin ise Nurettin evladı oldum. Bu süreç içerisinde, tabi ki hatalarımız, kusurlarımız olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada, hatalarımız varsa, o hatalarımızla da yüzleşmesini bilir, siz dostlarımızdan, arkadaşlarımızdan ve Bolulu hemşehrilerimizden de özellikle ve hassaten helallik rica ediyorum.” diye konuştu.

“BAŞKA BİR YOLA DOĞRU ÇIKTIĞIMIN İLK GÜNÜDÜR”

Siyasi anlamda farklı bir yolculuğa doğru yola çıktığını işaret eden Doğanay; “Bugün benim için milletvekili aday adalığı başvurusunu yapacağım bir gün. Başka bir yolculuğa, siyasi anlamda başka bir yola doğru çıktığımın ilk günüdür. Tabi ki bu yolculuğun sonunun nereye varacağını bilemeyiz. Rabbim ne nasip eder, onu bilemeyiz. Bu işler nasip işidir, nasip olmadığı zaman, eğer ki insanın nasibinde bir şey yoksa ne yapsak boştur. Allah’u Teâlâ, ayeti kelimesinde de belirtiyor, ‘Ben kulumun nasibini bir dağın altında da olsa gönderirim’ diyor. Dolayısıyla buna inanıyoruz. Onun için bizim nasibimizde gitmek varsa, Ankara’ya yol göründüyse kıymetli Bolulu hemşehrilerime, bu manada hizmet etmek bizim nasibimizde varsa, o nasip gelecek bizi bulacak” ifadelerine yer verdi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I CUMHURBAŞKANI YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Kendisi milletvekili olsa da olmasa da Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Nurettin Doğanay; “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrasında da AK Parti olduğu sürece, Recep Tayyip Erdoğan sağ olduğu sürece, ben milletvekili olsam da olmasam da AK Parti’nin bir neferi olarak, AK Parti’nin Bolu’daki bir üyesi olarak her seçimde, her aşamada, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak, AK Parti’nin seçilmiş 3 milletvekilinin arakasına düşerek bugün bu salonda sizlere söz veriyorum, ben de bir AK Parti gönüllü olarak 2023 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnız bırakmamak için, Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023 seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi için bu benden bu canı taşıdığım sürece, bu değirmene su taşımaya devam edeceğim.” şeklinde konuştu.  

“BİZ BU TOPRAKLARIN VAZ GEÇİLMEZ PARÇALARIYIZ”

ilçeleri örnek göstererek sözler veren Doğanay; “Ben Gerede’nin insanının yüzünü serinleten insan olacağım, ben Mengen’in o tadına doyulmayan aşı olacağım. Ben Kıbrıscık’ın çeltik tarlaları olacağım. Ben Seben’in kıymetli, verimli topraklarının meyve bahçesi olacağım. Ben Mudurnu’nun şifalı termal suları olacağım inşallah. Ben Göynük’ün, Akşemsettin diyarının, Osmanlı mirasının sizlerle birlikte kültürü olacağım, olmaya da devam edeceğim. Seçimler olur, Milletvekilleri değişir, valiler, bürokratlar gelir gider, makamlar değişir ama bizi kimse değiştiremez ve bizi kimse birbirimizden ayıramaz. Çünkü biz bu toprakların vazgeçilmez parçalarıyız. Bizi birbirimize bağlayan değerlerimizdir. Biz Ümmi Kemal’in torunlarıyız, Biz Tokadi Hayreddin’in, Ömer Sikkinn Hazretlerinin, Akşemseddin’in torunlarıyız. Biz Köroğlu’nun, Yunus’un çocuklarıyız.” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DAVASINI ANLATMAK İÇİN KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ”

Nurettin Doğanay,  Recep Tayyip Erdoğan’ın davasını anlatmak için kapı kapı dolaşmaya devam edeceğinin altını çizerek; “En önemli vaadim şudur, samimi olacağım, samimiyetle davranacağım, eşit davranacağım. Tüm Bolu’nun, tüm renkleriyle birlikte, tüm siyasi farklılıklarıyla birlikte hepsini kucaklayarak Allah’ın huzurunda söz veriyorum, herkesin milletvekili olmak için çaba sarf edeceğim. Onun, bunun, şahsa göre, duruma göre milletvekili olmayacağım. Dolayısıyla bu istikamette yürürken tüm Bolu’dan da tüm Bolulu hemşehrilerimden de tabi ki bu manada destek isteyeceğim. Kapı kapı dolaşacağız, teşkilatımızla birlikte kapı kapı yol alacağız. Biz derdimizi anlatacağız, Recep Tayyip Erdoğan’ın davasını anlatmak için kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz.

“HER ACINIZA ORTAK OLMANIN SÖZÜNÜ VERİYORUM”

“Her acınıza ortak olmanın sözünü veriyorum. Bolu’nun yağmurlarında ıslanıp, sizlerle beraber Bolu’nun güneşinde kurulanmanın da sözünü veriyorum. Derdinize dert ortağı olmanın da sözünü veriyorum.” İfadelerini kullandı.

ANNE-BABASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Doğanay, konuşmasının sonunda ailesine teşekkür etti, helallik istedi o anlarda annesi ve babası gözyaşlarına boğuldu.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI DOSYASINI SUNDU

Doğanay daha sonra partililerin alkışları eşliğinde Ak Parti Bolu İl Başkan Vekili Cemil Akay’a aday adaylığı dosyasını verdi.

DOĞANAY’IN ÖZGEÇMİŞİ

31.01.1972 Bolu Gerede Göynükören Köyü doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. İlkokulu köyümde, İmam Hatip Orta Okulunu Gerede İlçemde, Lise tahsilimi Bolu ilimizde tamamladım. Atlanticİnternational Üniversity İşletme Fakültesi mezunuyum.

Otuz yıllık geçmişe ve maziye sahip; Doğanay Mimarlık ve Mühendislik LTD. ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanıyım. 1988-2005 yılları arasında Fransa’daki iş hayatımın ardından ülkeme döndüm. Aynı yıl Ak Parti Bolu İl Başkanlığı Olağan Kongresinde Yönetim Kurulunda yer aldım. Ak parti İl Yönetimlerinde Seçim İşleri Başkanlığı, Mali İşler Başkanlığı, SKM Başkanlığı görevlerinde bulundum.

Üç Dönem Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığının ardından, 2015-2022 yılları arasında ve 15 Temmuz kalkışması sürecinde Ak Parti Bolu İl Başkanlığı görevinde bulundum. Halen Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü olarak görev yapmaktayım. Boluspor Kulübümüzde ve Kızılay Derneğimizde uzun yıllar yönetim kurullarında yer aldım. Boluspor Kulübü delegesiyim Çok iyi derecede Fransızca bilirim. 31.01.1972 Bolu Gerede Göynükören Köyü doğumluyum.

Editör: Ebru Buket EKE