Dünya Tütünsüz Günü’nda, Karaçayır Parkı’nda kurumlar arası oryantiring yarışması düzenlenerek, yürüyüş yapıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Tütün ürünleri ve sigaranın zararlarına dikkat çekmek, insanları sigara kullanımından uzaklaştırmak ve bilinçlendirmek amacıyla, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Tütünsüz Günü’nda etkinlik düzenlendi. Karaçayır Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte Bolu İl Sağlık Müdürlüğü personeli başta olmak üzere, farklı kurumlardan personeller ve öğrenciler sigaraya karşı sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Oryantiring yarışması ve bisiklet turu da gerçekleştirildi.

“Ölüme Götüren Hasatlıklara Sebep Oluyor Sigara

Organizasyonda, KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Songül Kurtoğlu, tütün ve sigaranın zararlarına dair bilgilendirme yaparak, “Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı bir çalışma sonucunda, herhangidir otoburun tütün yaprağını yemediğinin fark edilmesiyle sigaranın zararlarıyla ilgili eğitimin temelleri atılmıştır. Şöyle ki tarladaki haliyle bile tütün yaprağının, tek başına dünyadaki en zararlı bitki olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine sigaranın imal edilmesi, paketlenmesinin yapılması, piyasaya sürülmesi, üzerinde kullanılan kâğıtlar gibi birçok faktörler ki bunlar 7 bin kimyasal içeriyor. Bunlardan 4 bin tanesi kanserojen olarak tanımlanıyor. Paket haline geldiğinde, elinize sadece bağımlılık yapan nikotin kısmını açmıyoruz, bu 7 bin kimyasalı birlikte açıp, 4 bin kimyasalı beraber soluyoruz. Bunun için bu mücadele önemli. Bu kadar kimyasalla karşı karşıya gelen vücudumuzda belli bir süre sonra kanserlerle karşılaşıyoruz ya da ölüme götüren hasatlıklara sebep oluyor sigara” dedi.

Ayrıca, sigara kullanan ve kullanmayan katılımcılar da sigarayı bırakmayı temsil etmesi için, çöp kovasına çakmak attılar. Etkinliğe, Bolu Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, il protokolü, hekimler, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

tütünsüz10tütünsüz8tütünsüz9tütünsüz7tütünsüz5tütünsüz6tütünsüz4tütünsüz3tütünsüz2tütünsüz1tütünsüz

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ