(Haber: Aslı Akış) Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Gerçek bir Türk milliyetçisiyim” diyerek Türk Ocakları'na katılmasını ağır bir dille eleştirdi. Durak; “Sizden Türk Milliyetçisi olmaz, partinizden de Türk Milliyetçisi çıkmaz” dedi.

Yerel siyasette tansiyon yüksek. 31 Mart mahalli idareler seçimleri yaklaşırken partilerin söylemleri kızışmaya başladı. Bolu Belediyesi Başkanlık yarışı ise çetin geçecek.

 Siyasetin dili giderek sertleşirken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın her fırsatta dillendirdiği “Ben Türk Milliyetçisiyim” ifadelerini bilmeyen yoktur.

Başkan Özcan dün X hesabından paylaştığı videoda mutlu olduğunu söyleyerek, üyeliğini duyurarak "Bugün gerçek bir Türk Milliyetçisi ve samimi bir Cumhuriyet çocuğu olarak, Türk Ocakları’na üye olduğumu kamuoyuna saygı ile duyuruyorum." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak’ta, Özcan’ın “Türk Milliyetçisi” söylemine karşılık açtı ağzını yumdu gözünü.

Durak; “Geri dönmeyi dört gözle beklediğiniz, affedilmek için dilekçe vermekte sabırsızlandığınız partiniz CHP’nin eski ve yeni Genel Başkanları, terörist Selahattin Demirtaş ve Sorosçu Osman Kavala’ya selam gönderdiği, milletinin birliğine ve vatanın bölünmezliğine ihanet edenleri desteklediği sürece sizden Türk Milliyetçisi olmaz, partinizden de Türk Milliyetçisi çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ