Düzce – Abant arasında yapımı devam eden yol çalışması hakkında tepki gösteren Başkan Yardımcısı Özdemir haklı çıktı. Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce-Beyköy-Abant yolunun bir an önce yapılmasını için Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy dan destek istedi.

Haber: Ahmet İshak Gülen

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir Abant yolu üzerinde yapımı devam eden Düzce – Abant yoluyla alakalı çektiği videoyla tepkisini dile getirmiş, Bolu Milletvekillerine yüklenmişti. 24 Mart Cuma günü çektiği videoda işletmelerin zamanla kaybolacağını vurgulayan Başkan Yardımcısı Özdemir, “Düzce ile Abant arasındaki yol, bizim yüzlerce işletmemizin ileride yok olması demek. Bu yolu açmakla kalmayacaklar ve yarın burada işletmeler olacak. İstanbul’dan yola çıkan bir vatandaş artık önce Düzce yolundan Samandere şelalesine uğrayacak oradan da direk olarak Abant’ımıza gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

Düzce – Abant yolunun 1999 yılından bu yana gündemde olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Özdemir vekillere de seslenmişti. Çektiği videoyla tepkisini gösteren Özdemir haklı olduğunu çıkan haberlerle kanıtlamış oldu.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce-Beyköy-Abant yolu için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştü, yolun bir an önce yapılmasını için destek istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da konuyu yeniden konuşmak ve detaylandırmak üzere önümüzdeki günlerde Düzce heyetini bakanlığa beklediğini belirterek, ilgili soruna en kısa zamanda çözüm üreteceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Ahmet İshak GÜLEN