Koronavirüs salgınına karşı alınan yeni önlemlerden biri de okullarla ilgili oldu. Eğitim öğretim faaliyetleri, dönem sonuna kadar uzaktan devam edecek.

1 Haziran'da başlayan "Kontrollü Sosyal Hayat" döneminin ardından koronavirüs vakaları kademeli olarak artışa geçti. Özellikle son günlerde vaka sayıları 3 binin üzerinde gerçekleşirken, okullarda uzaktan eğitimin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerinin ele alındığı Kabine toplantısının ardından milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği soruyu yanıtladı.

 UZAKTAN EĞİTİM DÖNEM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son haftalarda koronavirüs vakalarının artması üzerine uzaktan eğitimin dönem sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

MEB'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetleri, 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

ÜÇ AŞAMADA GEÇİLMİŞTİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üç aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçilmişti. 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflarda, ardından 2, 3, 4, 8. ve 12. sınıflarda daha sonra ise 5. ve 9. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilmişti. Öğrenciler, haftada iki gün yüz yüze eğitim görüyordu, diğer günler ise online olarak derslerine devam ediyordu.

23 KASIM'DA BAŞLAYACAKTI

Koronavirüs salgını sonrası ara verilen yüz yüze eğitim süreci 21 Eylül'de yeniden kademeli olarak başlamıştı. 16 Kasım'da ara tatile giren okulların 23 Kasım'da yeniden açılması planlanıyordu.

Editör: TE Bilisim