Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, ek zam ve enflasyon farklarının aylık ödenmesi konusunda ısrarcı olduklarını belirterek, “Artan enflasyon rakamları çarşı ve pazara ciddi şekilde yansırken kamu görevlilerinin ekonomik gücü ise bu artışlar karşısında her geçen gün daha da erimektedir.” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Kamu görevlilerinin ekonomik gücünün artan enflasyon karşında derinleştiğine dikkat çeken Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi Başkanı Furkan Özübek, asgari geçim araştırması sonuçları üzerinden de değerlendirme bulundu.

Özübek, uzun süredir yaptıkları çağrıyı yineleyerek;  "Uzun süredir dile getirdiğimiz, ek zam, refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması konusunda düzenleme yapılması çağrımızı bir kez daha yineliyoruz" diye konuştu.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN EKONOMİK GÜCÜ HER GEÇEN GÜN ERİMEKTEDİR” 

Artan enflasyon rakamlarının çarşı ve pazarda ciddi şekilde hissedildiğini vurgulayan Özübek; “2022 yılının sonuna doğru yaklaşırken her ay düzenli olarak yaptığımız asgari geçim araştırması sonuçlarına göre kamu görevlileri ve emeklerimizin ekonomik sıkıntıların artarak devam ettiğini bir kez daha görüyoruz. Kış mevsiminin girmesi ile birlikte özellikle ısınma ve diğer ihtiyaç kalemlerinde yaşanacak artışlarla birlikte ekonomik sıkıntıların daha da derinleşeceği aşikardır. Artan enflasyon rakamları çarşı ve pazara ciddi şekilde yansırken kamu görevlilerinin ekonomik gücü ise bu artışlar karşısında her geçen gün daha da erimektedir” ifadelerini kullandı.

“DÜZENLEMELER İLE ALIM GÜCÜNÜN KORUNMASINDA ÖNEMLİ ADIM ATILMIŞ OLACAK”

Furkan Özübek, ek zam, refah payı ve özellikle enflasyon farkının aylık maaşlara yansıtılması gerektiğinin altını çizerek; “Uzun süredir dile getirdiğimiz ek zam, refah payı ve özellikle enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması ısrarımızı ve çağrımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu konularda hızla yapılacak düzenlemeler ile kamu çalışanlarının alım gücünün korunması adına önemli bir adım da atılmış olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim