(Haber: Emine Arzu Bayseç) - Urfa’da BİRTEK-SEN’de örgütlendikten sonra işten atılan ve sendikal haklarını elde etmek için direnişe geçen Özak işçilerine destek vermek amacıyla Emek Partisi (EMEP) Bolu İl Örgütü ses yükseltti.

Emek Partisi (EMEP) Bolu İl Örgütü,  direnişte olan Özak Tekstil işçileriyle dayanışma için Levi’s mağazası önünde açıklama yaptı. Açıklamayı Emek Partisi (EMEP) Bolu İl Örgütü başkanı Ahmet Özkan okudu.

“HER TÜRLÜ BASKIYA MARUZ BIRAKIYORLAR”               

Özkan, Urfa'da üretim yapan Özak Tekstil Fabrikasındaki İşçilerin hakları için direndiğine işaret ederek;  “Urfa’da Özak patronuna karşı anayasal hak olan sendika seçme özgürlüğünü kullanan Özak tekstil işçileri 20 günü aşan süredir atılan arkadaşlarının işe geri alınması, sendika seçme haklarına saygı duyulması, direnişte geçen sürede uğradıkları maddi zararların karşılanması talepleriyle direnişteler. Taleplerinin karşısında ise sarı sendika Öz İplik-İş, Urfa valisi, jandarma ve diyanete bağlı İl müftülüğü hep birlikte işçilerin karşısına dikilmiş, Özak patronunun yanında saf tutarak işçilerin birliğini dağıtmaya, direnişi bitirmeye çalışıyorlar. İşçileri her türlü baskıya maruz bırakıyorlar.” İfadelerini kullandı.

“BOLU’DAN SESİMİZİ YÜKSELTİRİYORUZ”

Özak tekstil işçilerinin yaşadıklarını da anımsatan Özkan;  “Jandarma barikat kurarak işçileri ve üye oldukları BİRTEK-SEN yöneticilerini yerlerde tekmeledi, coplu biber gazlı saldırı ile her gün gözaltına alındılar. Urfa valiliği eylem ve etkinlik yasağı ilan etti. Yağmurda camiye sığınan işçilere Urfa müftüsü camiyi kapattı. Ancak her türlü müdahaleye rağmen ne birliklerini bozuyorlar, ne de mücadeleden geri duruyorlar. Çünkü onları bu mücadeleye iten koşullara “artık yeter” diyorlar. Özak işçileri Levi’s firmasına da üretim yapıyorlar. Burada Bolu'dan, bu mağazanın önünde bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz.” şeklinde konuştu.

3 TEMEL SEBEBİ SIRALADILAR

Özkan son olarak, Özak Tekstil işçilerinin taleplerinin karşılanması gerektiğine işaret ederek;

1) Tüm işçileri işe geri alın

2) Eylemde geçen günlerin ücretleri ödensin

3) Sendika değiştirme baskısı son bulsun ve sendika seçme hakkı tanınsın.” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE