8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dolandırıcılar bu seferde Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor www.adidastore.buzz” şeklinde vatandaşlara link göndererek dolandırıyor. Emniyet Müdürlüğü söz konusu mesajın dikkate alınmaması konusunda uyarıda bulundu.

Haber: Servet Gökçek

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili vatandaşlara bilgilendirme açıklamasında bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Son zamanlarda ilimizde ikamet etmekte olan bazı vatandaşlarımıza “Adidas Kadınlar Günü Hediyesi Adidas 1 milyon çift ayakkabı veriyor www.adidastore.buzz” şeklinde mesaj gittiği bilgisine ulaşılmıştır. Vatandaşlarımıza giden mesajda linke tıklanıldığında telefonlarına bir dosya indiği ve inen dosyanın telefonu ele geçirmeye çalışan bir virüs dosyasının olduğunun değerlendirildiği, konuyla ilgili açık kaynaklar üzerinde yapılan araştırmalar da ise; bahse konu virüs dosyasının telefona inmesi durumunda aynı mesajın telefonda ekli olan tüm numaralara da otomatik olarak mesaj gittiği, ayrıca telefonda bulunan kredi kartı bilgileri, banka hesap bilgilerinin kopyalanarak işlem yapılabileceği, sosyal medya hesaplarının ele geçirilebileceği ve özel bilgilerinin kopyalanabileceği değerlendirilmektedir.

Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için her ne sebeple olursa olsun telefonlarına veya mail adreslerine bilmedikleri yerlerden gelen linklere tıklamamaları önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

yildiztakipci.com

Editör: TE Bilisim