Üzerinden 102 yıl geçti…

Özgürlüğe açılan kapı numarası 19 Mayıs 1919!

Öncesini ve sonrasını sakın unutma!

Yol haritasını iyi belle!

“Bütün Ümidim Gençliktedir” diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk…

Özgürlüğe giden yoldan dönmeyecek olanların gençler olduğunu bildiği için 19 Mayıs gençliğe adanmıştır. Kutlu olsun.

Haber: Aslı Akış

Ulusal kurtuluş mücadelesine giden yolda ilk adımın atıldığı Samsun, Milli Mücadele'deki rolünün ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izlerini 102. yılında da gururla taşıyor.19 Mayıs 1919; atalarımızın uğrunda binlerce şehit vererek yurt yaptıkları toprakların yeniden kazanılmasının yolunu açan Milli Mücadelenin başlangıcı. Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal egemenliğe dayanan, bağımsız yeni Türk Devleti’ni kurma ülküsünü yaşama geçirmek amacıyla Samsun’a çıkışı, şanlı tarihimizde önemli bir dönüm noktası, aydınlığa uzanan süreçte atılmış çok yönlü ve kararlı bir adımıdır.

Bir ulusun bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşleyecek yolculuk 16 Mayıs'ta başladı. Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan hareket eden Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun'a ayakbastı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihi, O’nun aynı zamanda ”Doğum günüm” dediği gündür. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu büyük günü Atatürk, Türk Milleti için bir dönüm noktası ve Millî Mücadele’nin başlangıcı olarak kabul ettiğinden, çok güvendiği ve inandığı gençliğine armağan etti.

19 Mayıs, ülkemizde gençliğimize verilen değer, gençliğin önünün açılması ve ülke olarak geleceğimize genç neslimizle yürüyeceğimiz anlamına gelir. Bugün bizlere düşen, 19 Mayıs ruhunu yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak, bir asır önce yakılan bağımsızlık ateşinin daha gür bir şekilde ilelebet bu topraklarda yanması için çok çalışmaktır.

“Bütün Ümidim Gençliktedir..." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünün asıl sahipleri olarak gördüğü gençlerimizin,  Cumhuriyetimizi koruyacak ve sahip çıkacak, Bayrağımızı her zaman en yükseklerde dalgalandırarak, her alanda Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarına olan inancımız tamdır.

Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan, kurtuluş meşalesinin Samsun’dan ateşlenerek, Anadolu’nun her köşesine yayıldığı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan sürecin de başladığı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere emanetinin 102. yıl dönümü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun…

Editör: TE Bilisim